Parim koht hüppemäel kogetud ebaõnne kiuste

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahevõistlejate pressikonverents. Vasakult Kail Piho, Karl August Tiirmaa, Tambet Pikkor ja Hen Hendrik Piho.
Kahevõistlejate pressikonverents. Vasakult Kail Piho, Karl August Tiirmaa, Tambet Pikkor ja Hen Hendrik Piho. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavu häid tulemusi näidanud Eesti kahevõistlejad said eile kirja oma parima individuaalkoha käimasoleval MMil, kui Kail Piho lõpetas võistluse 27. kohaga.

Piho lõpetas eile seega ühe positsiooni võrra kõrgemal kui eelmisel reedel toimunud võistlusel. Suurelt mäelt sooritatud hüpped eestlastel kõige paremini siiski ei õnnestunud ning nii alustas Piho suusasõitu 35. kohalt.

«Hüppemäel oli tuule pärast palju ebaõnne,» tõdes koondise peatreener Tambet Pikkor – hüppevõistluse esimeses pooles mäele tulnud mehed pidid võistlema kehvemates tuuleoludes. «Eks mehed olid vähe solvunud, et oli nii ebavõrdne ja hiljem hüpanud mehed said võistelda tunduvalt paremate tuuleoludega. Saime kõvasti vastu pükse ning võib öelda, et oli täielik ebaõnn.»

Võrreldes eelmise reedega läks Kail Piho sel korral rajale teistsuguse taktikaga ning eelkõige oli eesmärk rahulikult alustada ja seejärel jõudumööda oma positsiooni parandada. «Seekord tegime mõningad korrektuurid, kuna suusavorm pole ikkagi kõige parem,» lisas Pikkor.

Hüppemäel oli eile eestlastest parim 29. tulemuse kirja saanud Kristjan Ilves, kes suusasõidu lõpuks sai protokolli kirja 39. positsiooni. Hüppemäel ebaõnnestunud Han-Hendrik Piho sai kokkuvõttes 43. ja Karl-August Tiirmaa 45. koha.  

Kahevõistlejatel on MMil kavas nüüd veel üks ala, kui laupäeval jagatakse välja MM-tiitel sprinditeates. Igasse tiimi kuulub sellel võistlusel kaks meest ning lisaks suurelt mäelt tehtavatele hüpetele tuleb mõlemal mehel läbida 7,5 km pikkune murdmaadistants.

«Kail Piho osaleb kindlasti. Teine mees pole veel selge ning valik tuleb teha Kristjan Ilvese ja Han-Hendrik Piho vahel,» täpsustas Pikkor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles