Parim vorm saabus MMiks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu MMil.
Kaarel Nurmsalu MMil. Foto: NordicFocus

«Olen väga rahul. Kogu MMi silmas pidades võib öelda, et rahuloluks on põhjust. Kui vaadata tervet hooaega, siis maailmameistrivõistlusteks õnnestus saavutada parim vorm,» rõõmustas Kaarel Nurmsalu juhendaja Topi Sarparanta.

Samamoodi kui väikese mäe võistlusel õnnestus Nurmsalul ka eile suurel mäel pääseda teise vooru ning taas oli tasuks 26. koht. MMi eel Oberstdorfis esimest korda MK-sarjas punktikohale jõudnud eestlane on nüüd kolmel võistlusel järjest saanud kirja 26. positsiooni ja seejuures on need tema karjääris ainsad korrad, kui ta on teise vooru pääsenud.

Eilne võistlus algas Nurmsalu jaoks suurepäraselt ja esimese vooru järel oli ta koguni 20. kohal, kuid teise hüppega tuli kuus positsiooni loovutada. «Esimene hüpe oli väga hea, kuid mitte täiuslik. Seejuures hüppas ta kaks poomi madalamalt kui favoriidid. Ta sai küll kompensatsioonipunkte, kuid teised said hüpata suurema hoo pealt,» rääkis Sarparanta. «Teisel hüppel tegi ta väikese vea ja seega päris rahul ei ole. See olukord tekitab järgmisteks kordadeks suurema tõestamissoovi.»

«Olin ainuke mees, kes alumiselt poomilt suutis 30 sekka hüpata, ning sellest seisust oli 20. koht väga hea. Ilmselt oli tegemist minu senise karjääri parima võistlushüppega. Teisel hüppel läksin ise vinti üle keerama. Oli hea hüpe, kuid oleks võinud olla veel parem,» tõdes mägikotkas ise.

MMil pidi Nurmsalu kohanema enda jaoks uudse olukorraga, kuna koos maailma tippudega teises voorus hüppamine ei ole tema jaoks just igapäevane. «Kui ma ausalt ütlen, siis ta ei olnud närvis ja läks teise vooru väga enesekindlalt. Sellises olukorras oli ta siiski alles kolmandat korda,» märkis Sarparanta. «Just enne teda hüppas Thomas Morgenstern ja peagi pärast teda tuli torni Gregor Schlierenzauer. See on ka natuke uudne olukord. Ja tegemist on Nurmsalu karjääris järgmise sammuga. Ta peab nüüd harjuma, et ta kuulub ka sellesse seltskonda.»

Val di Fiemmes kahel korral 30 parema sekka jõudnud Nurmsalu on teatavasti ainus Eesti suusahüppaja, kes MMidel teise vooru pääsenud. Siiski jäi eestlaste tiitlivõistluste parim koht endiselt veel Jens Salumäe nimele, kes Torino olümpiamängudel sai suure mäe võistlusel 23. koha. Need ongi ainsad korrad, kui eestlased on hüppemäel pääsenud suurvõistlusel 30 hulka. «Treener ütles juba pärast esimest vooru, et olen tema eesmärgid juba täitnud. Hea meel, et õnnestus treenerile head meelt valmistada,» märkis Nurmsalu MMi kohta.

Eilse võistluse eel pidi eestlane heitlema haigusega ning mäele minnes seadis ta endale eesmärgiks eelkõige hüppamist nautida. Nüüd tahabki Nurmsalu ennast korralikult terveks ravida ja järgmisel nädalal astuda võistlustulle Lahti MK-etapil. «Loodame, et enesetunne on siis juba parem ja äkki õnnestub taas 26. koht ära tuua,» muigas suusahüppaja.

Võidutantsu said eile lüüa poolakad, kui kuldmedali teenis 25-aastane Kamil Stoch. Viiel korral MK-sarjas etappidel võidutsenud Stochi jaoks oli see esimene tiitlivõistluste medal. Poolal on Val di Fiemmest head mälestused – 2003. aastal samas toimunud MMil võitis Adam Malysz kuldsed autasud mõlemalt võistluselt.


Tabloo

Suusahüpped (suur mägi)

1. Kamil Stoch (Poola) 295,8 punkti, 2. Peter Prevc (Sloveenia) 289,7,

3. Anders Jacobsen (Norra) 289,1, 4. Wolfgang Loitzl (Austria) 284,9, 5. Jan Matura (Tšehhi) 281,4, 6. Ri­chard Freitag (Saksamaa) 280,4 ... 26. Kaarel Nurmsalu 259,4, 49. Martti Nõmme 90,9.

Kahevõistlus

1. Eric Frenzel (Saksamaa), 2. Bernhard Gruber (Austria) +36,7, 3. Jason-Lamy Chappuis (Prantsusmaa) +37,2, 4. Akito Watabe (Jaapan) +38,4, 5. Hideaki Nagai (Jaapan) +42,3, 6. Wilhelm Denifl (Austria) +47,7 ... 27. Kail Piho +3.02,7, 39. Kristjan Ilves +5.09,5, 43. Han-Hendrik Piho +6.18,2, 45. Karl-August Tiirmaa +6.28,1.

Naiste 4 x 5 km

1. Norra (Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen) 1:00.36,5, 2. Rootsi (Ida Ingemarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag, Charlotte Kalla) +26,2, 3. Venemaa (Julia Ivanova, Alija Iksanova, Marija Gustšina, Julia Tšekaljova) +45,8 ...13. Eesti (Triin Ojaste, Tatjana Mannima, Kaija Vahtra, Heidi Raju) +8.34,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles