Motokrossi MM-sarjas tehti mitu muudatust, osalemas on kolm eestlast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Honda / facebook

Laupäeval alustab motokrossi MM-sari ja eestlastele saab tänavu kaasa elada MX1 ja MX2 klassis.

Kokku koosneb 2013 aasta hooaeg 18. etapist ja kui tavaliselt on hooaega alustatud Euroopas, siis selle nädalavahetuse etapp sõidetakse Kataris, Losaili rajal, peale mida nädal hiljem kihutatakse Taimaal, Si Racha rajal.

Lähis-Ida kõrberiikide huvi mootorispordi vastu on viimastel aastatel kasvanud märgatavalt ja oli vaid aja küsimus, millal ka motokrossi MM-etapp sinna jõuab.

Euroopast väljapool olevatel etappidel kasutab MM-sarja promootor Youthstream tänavu uut süsteemi sõitude osas, mis võib olla tulevikus ka kõikidel etappidel kasutusel. Nimelt stardivad MX1 ja MX2 esimesed sõidud eraldi, teiseks sõiduks on aga nende klasside ühine superfinaal. Sinna pääsevad kõigepealt nii MX1 kui MX2 klassi 10 esimest hetke MM-tabeli alusel. Neile lisanduvad kummagi klassi 10 kiiremat esimesest sõidust, kui sealt on välja võetud juba 10 esimest MM-tabeli alusel. Ühises sõidus antakse punkte vastavalt kohale omas klassis, poodium on nii superfinaali kolmele esimesele kui ka MX2 klassi kolmele kiireimale.

Hooaja esimesele etapile on üles antud kokku 58 krossisõitjat, 25 MX1 klassis, 33 MX2 klassis. Teiste hulgas ka Route77 Energy Honda meeskonnas sõitev Tanel Leok, kelle stardinumber on tänavu 40. Teine eestlane, kes MX1 klassis MM-sarja kaasa teeb on Sahkar KTM Racing meeskonna sõitja Lauri Lehtla, kes kahel esimesel etapil ei osale, sama kehtib Team Estonian Express Racing sõitja Priit Rätsepa kohta, nii Lehtla kui Rätsepa jaoks jaoks algab hooaeg aprillis Valkenswaardis, kui sõidetakse hooaja kolmas etapp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles