Pahapill alustab soosikuna

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Neli talve tagasi krooniti Mikk Pahapill Torinos seitsmevõistluse Euroopa meistriks. Vahepealsetel aastatel on tema karjäärikõver liikunud üles ja alla, ent medaliteni pole Pahapill rohkem küündinud. Täna ja homme on tal aga Göteborgis hea võimalus end poodiumile upitada.

Göteborgi EMi seitsmevõistluses on 15 osalejat ning Pahapilli tänavuse hooaja tulemus 6024 punkti on nende seas kolmas, isiklik rekord 6362 punkti – mis pärineb mälestusväärselt Torino võistluselt – aga sootuks parim. Taset näitava 6000 punkti piiri on osalejatest ületanud vaid neli sportlast.  

Vaatamata kõigele ei soostunud Pahapill võistluse eel medalitest rääkima, vaid väitis, et tuli Rootsi tegema eelkõige head võistlust. Teda ei kõiguta ka jutud sellest, et seekordse EMi mitmevõistluse medali võitmiseks võib piisata «odavast» summast.

«Ma ei tea, kes on see inimene, kes suudab tulevikku ette näha. Tulemuste taseme näeb ära ikka alles võistluse käigus,» lausus ta. «Stardinimekirja vaadates näen, et kaheksa esimest meest võivad olla väga tihedas grupis.»

Tänavust hooaja edetabelit juhib ülekaalukalt hollandlane Eelco Sintnicolaas, kes on kogunud väga kõrgest klassist 6341 silma. Aprillis 26. sünnipäeva tähistav mees on ka ilmselgelt võistluse suurim soosik.

Pahapillist 16 punkti rohkem on tänavu kogunud ka 21-aastane tšehh Adam Helclelet, keda eestlane peab juba praegu väga kõvaks konkurendiks. 6000 punkti meeste klubis on ka 23-aastane venelane Artjom Lukjanenko. Kindlasti tuleb tähelepanelikult jälgida prantslasi Jeremy Lelievre’d ja Kevin Mayerit, kes on tänavu jõudnud päris 6000 punkti piiri lähedale.

Pahapill ise pole pärast veebruari alguses Tallinnas peetud seitsmevõistlust end võistlusolukorras proovinud. Üksikalade Eesti meistrivõistluste eel oli ta paar päeva haige ning sellises seisus ei pidanud ta mõistlikuks võistelda. EMiks ettevalmistumisele polevat aga mitu nädalat tagasi kimbutanud viirus jälge jätnud.

Pahapill pole aga ainus täna Göteborgis mitmevõistlust alustav eestlane. Kuu tagasi Tallinnas 5899 punkti kogunud Kaarel Jõevälja jaoks on see karjääri esimene suurvõistlus. 23-aastane Jõeväli pole aga debütandi seisusele vaatamata statisti rollis. Tänavuse hooaja tulemuste põhjal on ta koguni võistluse seitsmes mees.

Meeste seitsmevõistlus algab täna Eesti aja järgi kell 13.50   60 meetri jooksuga. Postimees vahendab võistluste käiku operatiivselt ning pakub lisaks tulemuste vahendamisele ka analüüsi, millises graafikus eestlased ja teised medalisoosikud liiguvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles