EMil startimine andis loobumist plaaninud Andres Rajale uue hingamise

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja.
Andres Raja. Foto: Marko Mumm / EKJL

«Tundsin nagu uut hingamist, stardi eel oli hinges väike ärevus, viimastel aastatel pole seda juhtunud,» rääkis Andres Raja – mitmevõistleja, kes osales esimest korda tiitlivõistlusel üksikalal. Tõkkesprinterina tehtud omamoodi debüüt andis aja 7,90 ja 24. koha.

«Õppisin sellelt võistluselt eelkõige seda, et üksikalaks ja mitmevõistluseks ettevalmistus on kaks täiesti erinevat asja,» sõnas Raja. «Mitmevõistluse eel teed pika soojenduse ja liigutad end terve päeva. Siin tuli aga teha lühike ja kiire soojendus ja kohe paugutada. Minu organismi jaoks on selline asi võõras.»

Raja sattus teise eeljooksu, kõrvuti teise Tallinnast pärit mehe Konstantin Šabanov.

Nooruses Eesti pealinnas elanud ja treeninud, ent nüüd juba aastaid Venemaad esindav Šabanov edenes vähimate probleemideta teise ringi. Raja jaoks oli aga saatuslikum hoopis teisel käel jooksnud konkurent.

«Rütm polnud kõige parem. Teisel tõkkel läksid meil kõrvalrajal jooksjaga käed kokku, sama juhtus viiendal tõkkel,» kirjeldas ta. «Võimalik, et rütmi kaotus röövis tulemusest umbes kümnendiku. Aga mis seal ikka – läks nagu läks…»

«Jooksu eel ei oleks ma osanud endale pakkuda mingit aega. Kahju, et ei tulnud mingit superjooksu, kuid tegelikult tundus jooks parem, kui tulemus näitas,» lisas 30-aastane Raja.

Veebruari alguses, pärast ebaõnnestunud Eesti mitmevõistluse meistrivõistlusi, teatas Raja, et loobub tippspordist ega pürgi enam tiitlivõistlustele. Lõpuks pääses ta EMile tõkkejooksjana ja otsustas võimalust kasutada. Pärast eilset jooksu oli mehe silmis sära.

Kas see tähendab, et loobumismõtted on peast pühitud ja ta sooviks taas teha ka mitmevõistlust?

«Vaatan siin Mikk Pahapilli võistluse ära, et mis tunne tekib,» mõtiskles Raja. «Aga tegelikult ei oska ma veel midagi öelda. Pean mõtlema ja asja alaliidu inimestega arutama. Mul pole ju treenerit… Remigija Nazaroviene aitas mind enne EMi tõkkejooksuga, aga ma ei tea, kas ta on nõus mind taas ka kümnevõistlejana juhendama. Aga Remigija on hea inimene, et ta vaatamata sellele, mis meil varem juhtunud, oli nõus mind abistama.»

Raja on varem paar korda Nazaroviene juhendamisel treeninud ja seejärel koostöö lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles