Pärnu treener finaalipääsust: õnneks läks vähe energiat

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu VK peatreener Urmas Tali.
Pärnu VK peatreener Urmas Tali. Foto: Aldis Toome

Neljandat korda Eesti-Läti ühisliiga finaalturniirile jõudnud Pärnu võrkpalliklubi pääses kindla võiduga homsesse finaali, olles poolfinaalis 3:0 (16, 20, 20) parem lõunanaabrite Riia Lasest.

Seni olid nad sel hooajal vastamisi olnud kolmel korral, kodusaalis sai Pärnu kahel korral 3:1 võidu, võõrsil saadi Lasest jagu 3:2.

«Selge see, et siin oli vaja väga head algust, nagu meil ka praegu juhtus. See loksutas närvilisuse kehast-jalgadest ära ja siis läks mänguks,» hindas Pärnu klubi peatreener Urmas Tali.

Kui esimene geim kulges täielikult põhiturniiri võitja Pärnu kontrolli all, siis teine kujunes märksa tasavägisemaks kuni seisuni 11:12, kui Pärnu tegi viiepunktilise spurdi ja läks 16:12 juhtima ja edu suudeti hoida geimi lõpuni. Ka kolmas geim oli tasavägisem, kuid Pärnu hoidis siiski pidevalt paaripunktilist edu.

«Teises ja kolmandas geimis lasime natuke järgi ja siin pole palju vaja, et karistada saada,» tõdes Tali. «Aga kokkuvõttes oli tipp-topp tulemus. Õnneks kulus vähe energiat, loodetavasti homme saame kõik mängu panna.»

Mullu Eesti-Läti ühisliigas pronksi ja tunamullu hõbeda võitnud Pärnu finaalivastase selgitavad kell 18.30 algavas teises poolfinaalmängus Tallinna Selver ja TTÜ. «Iseenesest eelistust pole, finaalturniirile pääsesid neli tugevamat, kõikidel on enda tugevamad ja nõrgemad küljed,» arutles Tali, ja tunnistas, et ihkab võidukarika Pärnusse jätta. «See mäng on veel ees, siis hakkame plaani pidama. Taganeda ei ole enam kuskile, aga vaatame, mis saama hakkab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles