Irina Embrich sai MK-etapil Saint-Mauris kolmanda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich
Irina Embrich Foto: Liis Treimann

Prantsusmaal Saint-Mauris peetud naiste epee MK-etapil saavutas Irina Embrich kolmanda koha. Poolfinaalis pidi Embrich tunnistama ungarlanna Emese Szaszi nappi 10:9 paremust.

Põhiturniiri avaringis alistas Embrich torgetega 15:14 prantslanna Vanessa Galantine, 32 parema hulgas lõuna-korealanna Injeong Choi 15:11 ja kaheksandikfinaalis venelanna Anna Sivkova 15:9. Ülipõnevas veerandfinaalkohtumises alistas Embrich itaallanna Rossella Fiamingo lisaajal tehtud otsustava torkega 14:13, vahendav Vehklemisliidu kodulehekülg.

Matšis Galantine vastu tuli Embrich koguni 0:5 kaotusseisust välja ja võitis kohtumise otsustava torkega. Kohtumises Choi vastu suutis Embrich aga 2:5 kaotusseisust teha kuus järjestikust torget ja 8:5 juhtima minna. Embrich enam edu käest ei andnud ja vastas Choi kiirrünnakutele edukate kontrarünnakutega. Embrichi ja Fiamingo matši lõppvaatus kujunes publikule tõeliseks maiuspalaks. Embrich tegi kaotusseisust 8:9 viis järjestikust torget ja asus juhtima 13:9. Fiamingo aga ei andnud alla ja viigistas lõpusekunditel seisu 13:13. Lisaajal sai prioriteedi Embrich ning suutis ka võiduka torke sooritada.

Nelli Paju alistas 64 parema hulgas tasavägises kohtumises lisaajal tehtud otsustava torkega hiinlanna Mingfang Yini 10:9, kuid kaotas siis Fiamingole 12:15. Kahekordne juunioride Euroopa meister ja Londoni OMil individuaalselt 7. koha saanud Fiamingo pani kohtumises Paju vastu kohe matši alguses kõva pressingu peale. Paju suutis vastutorgetega 3:0 juhtima minna ja hoidis edu kuni viimase kolmandikuni. Seisult 8:8 sai Fiamingo aga paaritorkelise edu sisse ning Pajul enam matši viigistada ei õnnestunud.

Teistest põhiturniirile jõudnud eestlannadest kaotas Erika Kirpu rootslanna Sanne Garsile 11:15 ja Kristina Kuusk šveitslanna Tiffany Geroudetile 13:15.

Julia Zuikova ja Julia Beljajeva piirdusid kvalifikatsiooniturniiriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles