Ebaõnnestunult võistelnud Pahapill: treeningutel oli näitajad head

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Marko Mumm / EKJL

Kergejõustiku EMi Göteborgis liiguvad Eesti mitmevõistlejad Mikk Pahapill ja Kaarel Jõeväli avapäeva järel 5800 punkti graafikus ning jäävad ilmselt medaliheitlusest kaugele. Avapäeva järel on Jõeväli 4. ja Pahapill 11. Samas on teada, et Jõeväli on esimese päeva mees.

Neli aastat tagasi Euroopa meistriks kroonitud ja Göteborgiski medalisoosikute hulka kuulunud Pahapill alustas küll korraliku 60 m jooksuga, ent kaugushüppes ei suutnud ületada isegi seitsme meetri piiri. Veebruari hakul Tallinnas toimunud võistlusega võrdluses, olid kehvemad ka kuulitõuge ja kõrgushüpe. Sportlase sõnul polnud põhjuseks avala finiši järel toimunud kukkumine. Probleem polnud ka muidu kehvas vormis…

«Treeningutel olid kõik näitajad paremad, kui enne Eesti meistrivõistlusi. Kaugushüppes ei suutnud ma lihtsalt hüpet kokku panna,» nentis Pahapill. «Võib-olla andis kukkumine tunda kõrgushüppes. Oleks tahtnud end ikkagi realiseerida, andsin igal alal maksimumi.»

Vaatamata kesisele seeriale ei kavatse Pahapill püssi põõsasse visata. «Homme on uus päev,» märkis ta filosoofiliselt.

Jõeväli liikus kuni kõrgushüppeni isikliku rekordi graafikus, kuid päeva viimasel alal andis temagi järgi. «Alati ei tulegi kõik välja. Arvan, et kõik on hästi,» leidis ta. «Homme tuleb endast kõik välja pigistada, kuid lõpptulemusele ma tavaliselt ei mõtle.»

Küsimuse peale, kas Jõeväli kavatseb teisel päeval Pahapilli edestada, vastas teravamalt kogenud Pahapill: «1000 m jooksu järel on näha!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles