Tanel Leok alustas MM-sarja Kataris tagasihoidlikult

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Honda / facebook

Motokrossi MM-sarja uus hooaeg algas Kataris Losailis prožektorite valgel peetud etapiga, kuid kõrgeimas MX1-klassis osaleva Tanel Leoki kohad jäid kahjuks mõlemas sõidus tagasihoidilikuks.

Avasõidu lõpetas eestlane 14. kohal, kaotades sõidu võitnud mullusele meeskonnakaaslasele Clement Desalle'ile Suzukil 1.16,045. MX1- ja MX2-klassi ühises superfinaalis tuli Leok üle lõpujoone aga 15. kohal, kaotades võitjale Antonio Cairolile (KTM) 1.18,728.

Eesti päritolu, kuid Soome lipu all võistlev ja samuti Hondal kihutav Harri Kullas sai MX2 klassis avasõidus 14. koha, superfinaalis lõpetas aga 34. ehk oma klassi 17. kohaga. Avaetapi järel on Kullas 11 punktiga 19. kohal, juhib Losailis mõlemad sõidud võitnud hollandlane Jeffrey Herlings (KTM).

MM-sarja üldliider on MX1 klassis pärast avaetappi Desalle, kellel on 47 punkti. Cairoli on 45 punktiga teine ja Gautier Paulin (Kawasaki) 38 punktiga kolmas, Leok jagab 15 punktiga 12.-16. kohta. Sarja järgmine etapp sõidetakse juba 10. märtsil Tais Si Rachas asuval Pin Thongi rajal. Euroopasse jõuab 18 etapist koosnev MM-karussell kolmandaks etapiks, kui 1. aprillil võisteldakse Hollandis Valkenswaardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles