Mulluse talve kordus – vigastus lõpetas Mikk Pahapilli võistluse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill
Mikk Pahapill Foto: Marko Mumm / EKJL

«Parem oleks, kui selle võistluse pealt poleks midagi õppida, kuid tegelikult on väga palju. On, mille üle mõtelda ja analüüsida,» rääkis mitmevõistleja Mikk Pahapill. Juba teist aastat järjest jättis ta talvise tiitlivõistluse vigastuse tõttu pooleli.


Mullu Istanbulis oli kukkumine tõkkejooksus nii hull, et rikkus terve hooaja, nüüd Göteborgis väänas ta teivashüppe soojendusel hüppeliigest ning sellest paranemine ei tohiks võtta kaua aega. «Midagi hullu ei ole, väike verevalum, kuid pöid ei kandnud ja ma poleks suutnud teivashüppe jaoks piisavalt kiiresti joosta,» selgitas Pahapill, kes juba paar tundi pärast juhtunut liikus peaaegu terve inimese kombel.

Vigastus on küll ebameeldiv, kuid mõneti lõpetas trauma Pahapilli jaoks piinarikka võistluse. Neli talve tagasi Torinos Euroopa meistriks kroonitud mees tuli Göteborgi kindla sooviga parandada veebruari hakul Tallinnas kogutud punktisummat 6024, ent juba algusest peale kiskusid asjad kiiva.

Pahapill sai küll 60 m jooksus enda kohta hea tulemuse 7,16, ent kukkus finišis ja põlvedele tekkisid kibedad marrastused. Teiseks alaks olnud kaugushüppes ei suutnud ta aga ületada isegi seitsme meetri piiri (6.92). Tavapärasest lahjemaks jäi ka kuulitõuge (15.05) ja kõrgushüpe (1.99). Nii oligi juba avapäeva lõpuks selge, et head tulemust ei õnnestu seekord kokku saada.

Eilne hommik algas aga Pahapilli jaoks kange selja ja seetõttu ka kesise tõkkesprindiga. «Proovisime Indrek Tustitiga selga kuidagi liikuvamaks saada, kuid hästi see ei õnnestunud,» rääkis Pahapill. «Teivashüppe soojendusel püüdsin matist kõrvalt mööda joosta, kuid astusin küljematile ja väänasin jalga.»

Lõpuni võisteldes oleks Pahapillil tekkinud ilmselt suuri raskusi isegi koduse noore konkurendi Kaarel Jõevälja alistamisega. Tulemuste graafik lubas Eesti viimaste aastate esinumbrile lõpptulemust alla 5800 punkti.

«Müstika – vorm oli parem kui Eesti meistrivõistluste ajal. Füüsiliselt oli kõik hästi, aga ma ei saanud end kuidagi käima,» nentis Pahapill. «Nüüd tuleb sellest kõigest teha oma järeldused ja parandused. Tegelikult käib ju ettevalmistus ikkagi suvehooajaks.»

Pahapillil on edasisteks treeninguteks kindel plaan paigas. Ta teab, et kui soovib suveks jõuda heasse vormi, tuleb kevadel sõita treenima Lõuna-Euroopasse. Kuhu ja kui pikaks ajaks, sõltub aga juba rahast. Võistlushooaja soovib ta aga avada Götzises ning seejärel osaleda Tallinnas toimuvas Euroopa karikavõistluste superliigas. «Need on esialgu plaanid,» lausus Pahapill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles