Pistoriuse isa: vajame tulirelvi, kuna valitsus ei suuda valgeid inimesi kaitsta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henke Pistorius
Henke Pistorius Foto: SCANPIX

Oscar Pistoriuse isa Henke teatas, et Lõuna-Aafrika Vabariigis on relva omamine eluliselt vajalik, kuna sealsed korrakaitseorganid ei suuda piisavalt korda tagada ja seetõttu on enesekaitseks vajalik relvade olemasolu.

Hiljuti selgus, et Pistoriusel ja tema viiel sugulasel oli kokku 56 tulirelva. Nüüd teatas sportlase isa, et neil on vaja tulirelvi, kuna Lõuna-Aafrika Vabariigi valitsus ei suuda tagada riigis valgete inimeste turvalisust, kirjutab mirror.co.uk.

«Mõned relvad on jahipidamiseks ja teiseks kaitseks. Enesekaitseks kasutatakse eelkõige käsirelvi. Kõik see räägib iseenda eest ning vaadake valgete vastu suunatud vägivalla taset,» kurtis Henke Pistorius. «Politsei peale ei saa ka kindel olla. Asi ei oleks selles, et nad oleksid ebausaldusväärsed, vaid lihtsalt kuritegevuse tase on nii kõrge.»

Siiski tunnistas Henke Pistorius, et ta ei ole seni veel enesekaitseks relva kasutanud. «Samas ei tähenda see seda, et mind ei oleks rünnatud või ma ei oleks röövimise ohvriks langenud. Perekonnana väärtustame kõrgelt inimelu ja seetõttu ei kasuta me ka igal võimalusel tulirelvi,» rääkis Henke Pistorius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles