Katrina Lehis võitis juunioride EMil pronksmedali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Katrina Lehis võitis Budapestis toimuvatel juunioride Euroopa meistrivõistlustel vehklemises neidude epee individuaalvõistluses pronksmedali.

Poolfinaalis pidi Lehis tunnistama prantslanna Auriane Mallo 15:10 paremust. Mallo krooniti ka Euroopa meistriks, kui ta alistas finaalis otsustava torkega 15:14 rumeenlanna Amelia Tatarani. Teine pronksmedal kuulub venelannale Tatjana Gudkovale.

«Teadsime, et Mallo ei ründa ja oht on saada jälle passiivsus nagu kohtumises hispaanlannaga. Valisime taktika, et Katrina proovib ise esimese torke teha ja siis tõmbub kaitsesse, aga paraku see ei õnnestunud. Nüüd enne MMi teeme põhjaliku kodutöö. Paljud sel hooajal MK-sarjas häid tulemusi näidanud vehklejad esinesid täna tagasihoidlikult. Tõenäoliselt olid nad pikast hooajast väsinud. Ka Katrina võistlus kulges täna üle kivide ja kändude ning võidetud medalit peame siiski kordaminekuks,» kommenteeris Lehise treener Helen Nelis-Naukas.

Alagrupis viis võitu ja ühe kaotuse teeninud Lehis alistas 64 parema hulgas leedulanna Adele Karoblyte 14:8, seejärel väga tasavägises kohtumises lisaajal 4:3 hispaanlanna Sara Fernandez Calleja ning kaheksandikfinaalis poolatari Jagoda Zagala 15:7. Veerandfinaalis sai ta jagu ungarlannast Reka Bohusest 15:14 ning kindlustas sellega endale vähemalt pronksmedali.

Hea võistluse tegi ka Veronika Zuikova, kes kokkuvõttes sai 11. koha. Sarnaselt Lehisele kogus ka Zuikova alagrupiturniiril viis võitu ja ühe kaotuse ning alistas seejärel play-off avaringis Portugali vehkleja Fabiana Bonito 15:7. Teel kaheksandikfinaali alistas Zuikova 2010. aasta kadettide Euroopa- ja maailmameistri itaallanna Alberta Santuccio 15:13, kuid pidi seejärel tunnistama sakslanna Nadine Stahlbergi 15:7 paremust.

Ülejäänud Eesti vehklejatest said Anu Hark 45. ja Gaia-Marianna Siim 71. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles