Võrkpallurid hakkavad jahimeesteks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Sirelpuu (nr 12).
Janis Sirelpuu (nr 12). Foto: Priit Simson.
Harrastuskalameeste kõrval hakkab Eesti võrkpallimeeskonnas järjest rohkem pead tõstma jahikultuur.

Peatreener Avo Keele eeskujul läbisid eile jahimeheeksami Janis Sirelpuu ja Jaanus Nõmmsalu, kirjutab volley.ee.

«Keelel pole enam mõtet metsa minna. Kõik lastakse enne ära,» ähvardas Nõmmsalu.

Tegelikkuses ei tohi Sirelpuu ja Nõmmsalu veel jahil püssi lasta, sest relvaluba vajab tegemist. «Sinna hulka kuulub ka psühholoogi juures käimine ja see võib neile komistuskiviks saada,» ei jäänud Keel võlgu.

Eile läbisid Sirelpuu ja Nõmmsalu edukalt teooriaeksami ning laskekatse. 60 testvormis küsimustele vastates tegi Sirelpuu kaks ja Nõmmsalu kuus viga.

«Meie eksam oli tunduvalt raskem kui Keelel. Internetis olid üleval paar varasemat eksaminäidist ja seal olid vastusevariandid üksteisest täiesti erinevad, nüüd aga üpris sarnased,» selgitas Sirelpuu.

Laskekatsel oli võimalus valida sportpüssist märklauda laskmise (10-st üritusest pidi tabama 9) või jahipüssist lendava taldrikute tabamise (15-st katsest tuli pihta saada 7) vahel. Tallinna Selveri ridades Schenkeri Liiga võitjaks ja Eesti meistriks kroonitud pallurid valisid viimase variandi – Nõmmsalu eksis vaid ühel ning Sirelpuu viiel üritusel.

Mis siis ikkagi pööras mängijad jahimeheusku? «Käin palju kalal ja seenel ning mulle meeldib looduses viibida. Jahilkäimisega kaasneb ka väike hasart,» vastas Sirelpuu.

Nõmmsalu pole sarnaselt Sirelpuuga jahilkäimisega seni palju kokku puutunud. «Pigem olen kuulanud jahimeestejutte ja kaasa naernud. Tegemist on mõnusa ajaviitega, millega kaasneb mõõdukas põnevus. Pärast sportlaskarjääri jääb ehk rohkem aega sellega tegeleda,» rääkis Nõmmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles