Ronaldo lükkab ümber jalaväristaja maine

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo lõi Arsenali võrku kaks palli.
Cristiano Ronaldo lõi Arsenali võrku kaks palli. Foto: Reuters/ScanPix

Tänavu maailma parimaks jalgpalluriks valitud Cristiano Ronaldo lõi mullu 42 väravat, kuid ometi saatis teda suurtes mängudes ebaõnnestuja tiitel. Sel hooajal pole portugallase saldosse nii palju tabamusi kogunenud, kuid tähtsates kohtumistes on ta olnud oma meeskonna tähtsaim lüli.



Eelmisel aastal läks Ronaldo koduklubi Manchester United Meistrite liiga poolfinaalis vastamisi Hispaania gigandi FC Barcelonaga ning alagrupimängudes säranud, kuid play-off’is nõrgalt esinenud Ronaldol lasus jalgpallivaatlejate ees kõva pinge.

Unitedi päästeingel

Viimased piisad kriitikute karikasse tilgutas esiteks see, et esimeses voorus Barcelonas ei suutnud Ronaldo võidupenaltit sisse saada, ning teiseks see, et kahe kohtumise peale oli Ronaldo selgelt kahvatum kui temaga maailma parima tiitli pärast heitlev argentiinlane Lionel Messi.

Erinevates vutifoorumites hakkasid kulutulena levima rubriigid «Is Ronaldo a big game flop» (Kas Ronaldo on suurtes mängudes ebaõnnestuja – toim)» ning mitmed eksperdid arvasid, et lõunamaalane võib küll 2008. aasta auhinna endale võita, kuid legendiks ei saa ta oma jalaväristamise pärast kunagi.

Tuleme siis selle hooaja juurde. On selge, et sel aastal siiamaani 25 tabamust kirja saanud Ronaldo eelmise aasta tähiseni ei jõua, kuid mängud, milles ta seekord skoorinud, on Manchester Unitedile olnud elulise tähtsusega.

Kõigepealt kaheksandikfinaal: Milano Interiga tegi United võõrsil väravateta viigi ning kodus peetud 2:0 võidumängus lõi Ronaldo meeskonna avavärava. Veerandfinaal:FC Porto kodus 2:2 viigi ja võõrsil 1:0 võidu toonud pommlöögi peale 40 meetrilt  varasemal hooajal Ronaldot isetsemise pärast kritiseerinud peatreener Alex Ferguson: «Uskumatu värav, täielik maailmaklass!»

Usub tiitli kaitsmisesse

Üleeilie võttis Ronaldo ette Londoni Arsenali poolfinaali teises mängus ning andis 3:1 võidumängus väravasöödu ja sai ka ise kaks kolli kirja.

Mees on enesekindel ning usub, et ManU suudab sel aastal tiitlit kaitsta, tulgu vastaseks ükskõik kes teisest poolfinaalist, kas Londoni Chelsea või Barcelona.
«Olen alati uskunud, et suudame tiitlit kaitsta ning kui me nüüd juba finaalis oleme, siis ei ole meil enam tagasiteed,» märkis Ronaldo. «See polnud kerge matš, võõrsil Arsenalile kolm väravat lüüa on uskumatu.»

Meistrite liiga


Londoni Arsenal – Manchester United 1:3 (0:2)


Väravad: 76. Robin van Persie –


8. Park Ji Sung, 11.,61. Cristiano Ronaldo

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles