Pistoriuse juhtumis kaevatakse aina enam valgustkartvaid saladusi välja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: SCANPIX

Eelmisel kuul oma elukaaslase tapnud Oscar Pistoriuse mineviku kohta on seejärel tulnud välja aina enam saladusi ja paljud ei näita suurt spordisangarit just parimast küljest.

Pistoriuse sõnul tulistas ta oma elukaaslast, kuna pidas teda murdvargaks ning praegu viibib ta kautsjoni vastu vabaduses. Varasemalt peeti Pistoirust üle maailma suureks kangelaseks, kuid samas on olnud ka neid, kes on temas pidevalt kahelnud ja näinud ka tema tumedamat poolt, kirjutab CNN.

Lõuna-Aafrika Vabariigi ajakirjanik Graeme Joffe oli varasemalt üks väheseid sealseid ajakirjanikke, kes Pistoriust kritiseeris. Joffe sõnul mätsisid Pistoriuse meediaesindajad pidevalt igasuguseid jamasid kinni ja avalikkuse ees suudeti sportlasest jätta laitmatu mulje.

«Minu arvates on tegemist sisemiste raskuste käes vaevleva sportlasega. Sügaval sisimas on tal probleeme,» rääkis Joffe. «Temaga on viimase viie-kuue aasta jooksul juhtunud väga palju intsidente ja need kõik ka dokumenteeriti. Samas on need juhtumid kõik jäänud avalikkuse eest varjule.»

Joffe sõnul suutsid Pistoriuse pressiesindajad luua olukorra, kus ta võis tunda ennast puutumatuna. Nii ongi Lõuna-Aafrika Vabariigi meedia Pistoriust jumaldanud ja mõnede sõnul isegi kaitsnud, kuna tema probleeme üritati alati vähendada.

Siiski on paljud Pistoriusest maalitud ideaalses pildis pikalt kahelnud. «Selline asi oli justkui kohe juhtumas,» sõnas Lõuna-Aafrika Vabariigi jalgpallur Marc Batchelor, kelle sõnul oli Pistorius selline inimene, kes ärritus ülimalt kergesti ja põhjustas palju probleeme.

Batchelori sõnul tahtis Pistorius ühel korral ka temaga kaklema hakata, kuna ta arvas, et tema tüdruksõber petab teda. Jalgpalluri sõnul kandis Pistorius endaga pidevalt relva kaasas ja ta taotles luba, et omada veelgi rohkem relvi (Lõuna-Aafrika Vabariigi seaduste kohaselt võib ühel inimesel olla neli tulirelva).

Lisaks meenutab poksija Kevin Lerena, kuidas Pistorius demonstreeris eelmise aasta jaanuaris ühe kohviku ees üht oma tulirelva ning seejuures tulistas ta kogemata ka ühe lasu. «See oli tema poolt suur viga, kuigi see ei olnud tahtlik. Samas oleks see võinud lõppeda väga traagiliselt,» rääkis Lerena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles