Nanile punase kaardi andnud kohtunik: varsti mõistate, et tegin õige otsuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cuneyt Cakir näitab Nanile punast kaarti
Cuneyt Cakir näitab Nanile punast kaarti Foto: SCANPIX

Kohtunik Cuneyt Cakir sai üleöö paljude Inglismaa jalgpallifännide vihavaenlaseks, kui ta otsustas Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises Manchester Unitedi ja Madridi Reali vahel platsilt minema saata Unitedi mängija Nani.

Jalgpallispetsialistid on olnud eriarvamustel – mõned on väitnud, et tegu oli liiga karmi otsusega, samas teised tunnustavad Cakiri õiget käitumist. Nüüd andis asjaosaline ise mõned kommentaarid seoses vastuolulise otsusega.

«Mul on hea tunne ja ma ei kahtle oma otsuse õigsuses. Nani punane kaart oli õiglane. Maailm mõistab seda mõne aja pärast,» rääkis Cakir ASile. Hispaania ajaleht uuris veel, miks on mees nii palju punaseid kaarte näidanud just Inglismaa meeskondadele (loe uudist selle kohta siit). «Eelmistes kohtumistes on kõik otsused Inglismaa klubide vastu olnud õiglased. Milline neist olnud vale? Kas John Terry ja Mario Balotelli ei väärinud platsilt minema saatmist?» küsis ta.

Palju kriitikat saanud kohtunik tunnistab, et meediakära tekitab kurbust, kuid ta püüab sellele mitte mõelda. «Olen ka varem kriitika alla sattunud, kuid olen suutnud edasi minna. Suudan seda ka sellel korral,» selgitas Cakir.

Manchester United juhtis kohtumist Madridi Reali vastu 1:0, kuid pärast Nani punast kaarti mäng mõneks ajaks lagunes ja lasti lüüa endale kaks kiiret väravat. Kokkuvõttes jõudis veerandfinaali Real.

Vaata punase kaardi olukorda:

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles