Teise võidu järjest saanud SK Tapa väravavaht: tegutseme meeskondlikult

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa SK (oranž) mängus HC Viimsi/Tööriistamarketi vastu. Vasakul Kaimar Lees, viskel Aleksander Oganezov.
Tapa SK (oranž) mängus HC Viimsi/Tööriistamarketi vastu. Vasakul Kaimar Lees, viskel Aleksander Oganezov. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste viimase ringi esimeses voorus võttis olulise võidu turniiritabelis viimasel kohal olnud SK Tapa, alistades HC Viimsi/Tööriistamarketi. Teistes kohtumistes sai Põlva Serviti jagu Aruküla SKst ja Viljandi HC Värska Originaalist. Mänguvaba oli HC Kehra/Daisy.

Tapa haaras võõrsil Viimsi/Tööriistamarketi vastu kohe ohjad ning juhtis poolajavileks 15:12. Pärast vaheaega pääsesid võõrustajad korra ka ette 24:23, aga siis läks Tapa taas oma teed ja võitis 32:28. Tapa poolel hiilgasid Kaimar Lees 12 ja Aleksander Oganezov kümne ning Viimsi/Tööriistamarketil Owe-Martti Lemsalu kaheksa tabamusega.

Tapa on saanud kaks võitu järjest ja meeskonna väravavahi Margus Õuna meelest ollakse tõusuteel. «Oleme tegutsenud ühtselt. Kuigi eksimusi on tulnud palju sisse, siis oleme suutnud pingelised olukorrad enda kasuks pöörata,» lausus Õun. «Suur osa edus on Oganezovil, kes esile kerkinud just kriitilistel momentidel. Hetkeseisuga oleme paar vooru tagasi lootusetuna näinud olukorrast välja tulnud, kuid veerandfinaalkoha nimel peame veel kõvasti vaeva nägema.»

Viimsi/Tööriistamarketi peatreeneri Ain Pinnoneni sõnul tegutsesid tema hoolealused tujutult. «Tabeliseis on meie kohalt selge ja nii ei suutnud me ennast maksimaalselt häälestada. Tapal oli aga võitu hädasti vaja ning seda võis ka väljakul näha,» tõdes Pinnonen. «Meil oli kasutada ainult üheksa meest ning me ei suutnud ohjeldada Leesi ja Oganezovit, kes viskasid kahepeale 22 väravat.»

Liidermeeskond Põlva Serviti alistas samal ajal kodus Aruküla 39:23 (21:10) ja jätkab täisedu 38 punktiga. Serviti resultatiivseim oli Mihkel Muld 12 ning Arukülal Andre Sild kaheksa väravaga.

Kaks punkti kirjutas tabelisse ka Viljandi, olles samuti omal väljakul Värska Originaalist üle 39:30 (16:13). Ott Varik tõi võitjatele üheksa ja Raiko Rudissaar kaotajatele kaheksa tabamust.

Meistriliiga järgmises voorus kohtuvad Aruküla – Kehra/Daisy (12.03., kell 18.30), Värska Originaal – Põlva Serviti (13.03., kell 19.00) ja Tapa – Viljandi (14.03., kell 19.00). Mänguvaba on Viimsi/Tööriistamarket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles