Sõber: Pistorius on enesetapu äärel

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Briti telekanali BBC3 eetrisse jõuab homme dokumentaalfilm maailma kuulsaimast paraolümpialasest Oscar Pistoriusest, keda süüdistatakse enda kallima Reeva Steenkampi ettekavatsetud tapmises.

26-aastane Pistorius tulistas Steenkampi surnuks 14. veebruari varahommikul. Süüdistaja sõnul oli tegemist ettekavatsetud tapmisega, Pistoriuse sõnul aga arvas ta, et vannitoas on sissetungija. Praegu viibib Pistorius kaotsjoni vastu vabaduses, uuesti peab ta kohtusse ilmuma 4. juunil.

Pistoriuse lähedane sõber Mike Azzie avaldas BBC dokumentaalfilmis, et paraolümpiamängudelt kuus kuldmedalit võitnud sportlane on pidanud advokaaditasude tarbeks hakkama enda vara müüma. «Rääkisime ühe või kahe võidusõiduhobuse müügist. Ta palus, et aitaksin tal neid müüa, kuna tal pole enam sissetulekuallikaid,» selgitas Azzie. «Ta müüb kogu oma kinnisvara, sest tal on õigusabikulude jaoks raha vaja.»

Azzie sõnul on Pistorius murtud mees. «Tema hääles pole enam mingit kindlust, ta kõnniks nagu ringiratast, teadmata, kuhu ta läheb,» rääkis Azzie. «Ütleksin, et ta on murtud mees ja minu arvates on ta enesetapu äärel. Olen tema pärast väga mures.»

Dokumentaalfilmis väidetakse ka, et kui Pistorius arreteeriti, ütles üks politseinik talle: «Oscar, sa võid pikaks ajaks vangi minna.» Selle peale olevat Pistorius vastanud: «Jään ellu. Ma võidan alati.»

Lisaks avalikustas politsei, et neil on uus tunnistaja, kes elab Pistoriuse kodust 150 meetri kaugusel ning kes kuulis tol ööl, kui Steenkamp tapeti, Pistoriuse majast tulnud karjeid ja laske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles