Eclex jõudis ühisliiga avahooajal finaalturniirile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclexi naiskonna juhendaja Jaanus Levkoi.
Eclexi naiskonna juhendaja Jaanus Levkoi. Foto: Argo Luigas

Naiste korvpallis sel hooajal esmakordselt peetavas Eesti-Läti ühisliigas on selgunud neli paremat, kes mängivad aprilli alguses peetaval finaalturniiril. Nendeks on kolm naiskonda Lätist – Cesis, Riia TTT ja RTU/Merks – ning üks Eestist – Eesti valitsev meister Eclex.

Ühisel turniiril osaleb 12 naiskonda, viis Eesti ja seitse Läti meistriliiga klubi. Omavahel mängitakse kaheringiline põhiturniir, pärast seda selgitatakse Final Fouri formaadis liiga paremad. Hooaja lõpus selgitavad mõlema riigi klubid omavahel välja ka kohaliku meistri, kus ühise liiga tulemuste põhjal mängitakse läbi play-off-seeria.

Kuigi Eclexil on põhiturniiril pidada veel üks kohtumine, on esineliku paremusjärjestus juba selge ja 3. kohal olevad eestlannad lähevad vastamisi teisel kohal paikneva Riia TTTga. Finaalturniiri korraldusõigus on esmajärjekorras liidernaiskonnal Cesisel.

Eclexi naiskonna peatreeneri Jaanus Levkoi sõnul on liiga end igati õigustanud. «Mänguliselt annavad kohtumised lätlastega meile palju juurde ja liiga on kenasti käima läinud. Eclexi jaoks on selle hooaja graafik küll äärmiselt tihedaks läinud, sest osaleme ka Balti liigas, aga uuel aastal tuleb kalender lihtsalt paremini koostada,» sõnab Levkoi.

«Läti-poolsete korraldajatega suheldes olen aru saanud, et nad on meie tasemega rahul ja sealsed treenerid on meid nii-öelda omaks võtnud, ent järgmisel hooajal peame rohkem panustama liiga reklaamimisele ja atraktiivsemaks muutmisele, et saali tuleks rohkem rahvast. Kvaliteet on Eesti naiskondadel päris korralik, kuigi tasemel mängijaid pole palju,» lisab Levkoi. Hetkeseisuga on liiga toimumine kindel ka tuleval hooajal.

Finaalturniirile pääsemisega sai Eclexi jaoks täidetud ka üks hooaja eel seatud eesmärkidest. «Allapoole Final Fouri ei saanud endale sihti seada ja eks poolfinaalis TTT vastu tuleb kõva pusimine. Kui me täiskoosseisuga mängida saame, on ka finaali jõudmine reaalne,» lisab Levkoi, kelle juhendatav naiskond on hädas mitme põhimängija vigastustega.

«Finaalis on juba kõik võimalik.» Laupäeval pidi Eclex Cesisele alla vanduma kolme punktiga – 66:69, Riia TTT-le jäädi nädal tagasi alla 55:65. «Ja eestikad tahaks ju ka ära võita, aga ega peda meile midagi kergelt ei anna,» vihjab Levkoi oma suurimale kodusele rivaalile Tallinna Ülikoolile.

Lisaks Eclexile juhendab Levkoi ühisliigas Audentese SG / Noortekoondise tiimi ja ka Audentese A-klassi tüdrukuid. Kui lugeda kokku kogenud treeneri kõik mängud, tuleb neid hooaja peale 120 ringis, mis on väga suur koormus. «Seda numbrit vaadates on koormus korralik tõepoolest ja ideaalis tahaksin pühenduda ühe või teise naiskonna juhendamisele, aga eks ole näha, kuidas see tuleval hooajal olema saab,» kommenteerib Levkoi.

Ka Tallinna Ülikooli naiskonna peatreener Kersti Sirel näeb loodud ühisliigas peamiselt positiivset. «Olgem ausad, Balti liiga on oma senist rolli kaotamas ja ühisliiga loomine on seetõttu väga tervitatav. Sellest saame kasu nii meie kui nemad, aga usun, et rohkem Eesti klubid,» rääkis Sirel. «Ainus asi, mida muuta võiks, oleks formaat, et enne finaalturniiri oleks veel mingi vahegrupp ja kõik saaksid rohkem mänge. Mulle teadaolevalt toimub ühisliiga ka tuleval hooajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles