26. koha saanud Nurmsalu: mul napib teise hüppevooru kogemusi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Nordic Focus

Lahti MK-etapil 26. koha saanud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu on saavutanud stabiilsuse, ent samas jääb teatud kohtades ikka kogemustest vajaka. Nurmsalu avavooru hüpe kandus 123 meetrini, mille eest teenis ta 124,1 punkti ja oli 13. kohal. Teises voorus sai ta kirja 115,5 meetrit ja 11,9 punkti.

«Kui hinnata põhivõistluse esimest ja teist hüpet, siis tegelikult olid mõlemad üsna sarnased. Esimesel hüppel suutsin hästi tõugata ja kõik detailid olid omal kohal, vaid maandumine oli kehv. Teist hüpet läksin rahulikult kindla peale tegema, sest olen sel hooajal mitu korda teises voorus liialt nii-öelda panema läinud. Aga hüpe jäi liiga töntsiks ja madalaks ning ka tõuge oli nõrk,» kommenteeris Nurmsalu. «Teise hüppevooru kogemusi jääb mul veel väheseks.»

«Koht jääb siiski kripeldama, aga mingi stabiilsuse olen lõpuks saavutanud. Eneseusk on olemas ning mingi tulemus ka saavutatud. Hooaja lõpp on kõigile raske, tuleb vaim värske ja füüsis korras hoida.»

Võistluse võitis sakslane Richard Freitag, kes juhtis ka avavooru järel. Freitag hüppas esimeses voorus 126,5 meetrit ja teises 128,5 ning kogus 274,2 punkti.

Lahti MK-etapil peeti laupäeval ka kahevõistluse meeskondlik sprint, kus Eesti esimene meeskond sai 14. koha ja teine meeskond ei jõudnud lõpuni, kuna kaotasid liidrile enam kui ringiga.

Meeskondlikus sprindivõistluses sõidavad kahemehelised tiimid 10 x 1,5 km. 14. kohalt alustanud Eesti teine meeskond (Karl-August Tiirmaa ja Kristjan Ilves) eile lõpuni kahjuks ei jõudnud, sest kaotasid liidrile rohkem kui ringiga. Protokollis märgiti neile 19. koht. Eesti esimene võistkond (Han-Hendrik ja Kail Piho) alustasid sõitu 17. kohalt, kuid tõusid lõpuks 14. positisoonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles