Kristo Kollo: peamine eesmärk on Rio olümpia

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Kollo (paremal) ja Rivo Vesik.
Kristo Kollo (paremal) ja Rivo Vesik. Foto: www.fivb.org

Eelmisel hooajal esmakordselt koos mängima hakanud rannavõrkpallurid Kristo Kollo ja Rivo Vesik alustavad võistlushooaega aprilli alguses ning pikaajalisem eesmärk on jõuda 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiaturniirile.

Volley.ee usutles Kristo Kollot.

Kui kergelt või raskelt tuli otsus saalivõrkpalliga lõpparve teha ning rannas mängima hakata?

Otsus oli kahe otsaga. Salamisi lootsin kutset saalikoondise treeninglaagrisse, aga minu nime kuskilt läbi ei jooksnud ja kui üks päev Rivo rääkis minuga, siis ei kahelnud hetkegi. Eks rannavõrkpall on alati natukene südamelähedasem olnud.

Kas plaan on teha kaasa kogu MK-sari?

Hooaja esialgne avaetapp Argentiinas lükati edasi. Meie teeme hooaja avalöögi ilmselt Türgis, Antalyas, kus on Euroopa Satellite turniir (eelmine aasta tegime kaasa Lausanne Satellite turniiril, mille katkestasime Rivo vigastuse tõttu - lõppkoht 4.). Turniir Türgis algab juba 2. aprillil.

Millised eesmärgid on algavaks hooajaks püstitatud? 

Selle hooaja eesmärkidest nii palju, et mida rohkem seda uhkem. Tahaks kindlasti jõuda MM-ile Stare Jablonkis ja reitingu edetabelis võiks mahtuda minimaalselt maailma 32 parima hulka. Eesmärgid on püstitatud reaalse pilguga ning vägagi täidetavad. Kõik mis õnnestub paremini on ainult positiivseks boonuseks.

Kas võrreldes esimeste MK-etappidega on mängutunnetus rannas käes või vajavad mõned elemendid endiselt harjumist?

Rannavõrkpalli karjääri jooksul olen mänginud kokku viiel MK-etapil – ühel Oliver Vennoga Poolas ja neljal eelmisel aastal Rivoga. Kohe kindlasti ei saa väita, et mängutunnetus on käes. Arenemisruumi on veel kamaluga, igat elementi saab täiustada. Isegi ei saaks öelda, et kuskil mingi piir ette tuleb ja ei ole enam kuhugi areneda. Alati on võimalik end täiustada ja kuna rannavõrkpall on hetkel nii kiiresti arenev mäng, siis tuleb pidevalt teha sooritusi oma maksimaalsetel võimetel ja anda endast parim. Iga päev teeme Rivoga tööd selle nimel, et mäng paremini välja tuleks, teineteist paremini tunnetaks platsil ning püstitatud eesmärgid saaksid täidetud.

Kas finantsiliselt on kõik enne hooaja algust selge ja saate osaleda soovitud arvul võistlustel? 

Kuna võistluskalender tuli sellel aastal välja nii hilja ning muudatusi on päris suuri – nii võistlussüsteemis kui ka kõiges muus, siis ei oska hetkel täpselt öelda, millistel turniiridel osaleme. Kindlasti üritame hooajast välja pigistada maksimumi ja võtta osa nii paljudest turniiridest kui võimalik.

Mida pead enda plussideks, mis sind näiteks Karl Jaanit eristab? 

Mind ja Karl Jaanit on väga raske võrrelda. Ilmselt oleks Rivo õigem inimene sellele küsimusele vastama, aga kindlasti on Karl Jaani füüsiliselt minust võimsam. Võib-olla tooksin oma plussina välja niiöelda nooruse uljuse – kui seda nüüd oskaks ka õiges suunas rakendada ehk igat palli ei ole võimalik kaitses kätte saada.

Arvestades rannavõrkpalli populaarsuse kasvavat tõusu, siis kui reaalne on Rio olümpiale jõudmine?

Jah, rannavõrkpall on hetkel väga kiiresti arenev ja populaarsust koguv spordiala. FIVB teeb head tööd selle nimel, et üha rohkem ja rohkem oleks professionaalseid võistkondi ning pakuvad ka väga palju väljundeid võistlemiseks. Kui nüüd föderatsioonid/alaliidud (mitte küll kõik, aga siiski ei oma rannavõrkpall alaliitude silmis nii suurt soosingut kui saalivõrkpall) ka oma toetust rannavõrkpallile rohkem avaldama hakkavad, saaks rannavõrkpall veel suurema lükke populaarsust silmas pidades. Seoses meie pääsemisega olümpiale, siis püssi me põõsasse ei viska, üle varju üritame aga kindlasti hüpata ja anda endast kõik, et sinna pääseda - kokkuvõttes see on meie peamine eesmärk. Selle nimel oleme väga-väga kõvasti tööd teinud, teeme veel ja eks siis lõpptulemusest näha ole. Ei tahaks siinkohal midagi ära sõnuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles