Transseksuaalist MMA-võitleja võib oma litsentsist ilma jääda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fallon Fox
Fallon Fox Foto: fallonfox.com

USAs on viimase nädala jooksul palju kõneainet tekitanud MMA-võitleja Fallon Fox, kes avaldas hiljuti, et sündis mehena ja läbis hiljem soovahetusoperatsiooni.

Naiste seas kergekaalus võistlev 37-aastane Fox on võitnud kõik viis senipeetud matši, neist viimase möödunud nädalal nokaudiga.

Nüüd on tema poksijalitsents aga uurimise all, sest arvatakse, et naiste seas võistlemine võib talle eelise anda. Fox ise nii ei arva.

«Mina ise ja ka arstid on seisukohal, et mingit ebavõrdsust siin pole. Alustasin MMA treeningutega 2008. aastal, kaks aastat pärast seda, kui läbisin soovahetusoperatsiooni. Oma esimese matši pidasin umbes poolteist aastat tagasi,» rääkis Fox intervjuus telekanalile CNN.

«Paljud inimesed ei tea lihtsalt, kuidas minusse suhtuda. Enamjaolt olen siiski positiivset tagasisidet saanud. Lihtsalt osa ühiskonnast ei mõista, mida soovahetus tähendab. Tahan inimesi harida ja teavitada, et ka transseksuaalsed sportlased on olemas.»

Nüüd vaadatakse läbi kogu Foxi meditsiinile ajalugu ja tehakse testid, veendumaks, et ta on viimaste aastate jooksul saanud vajalikul hulgal hormoonravi.

Fox on esimene MMA-võitleja, kes on ametlikult tunnistanud, et on transseksuaal.

Vaata videot Foxi matšist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles