Toomas Triisa sattus Tuneesia liivarallil ohtlikku olukorda

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dakar Rally Team Estonia
Dakar Rally Team Estonia Foto: tuareg-rallye.com

Dakar Rally Team Estonia, mille koosseisu kuuluvad Toomas Triisa (Honda), Mart Meeru (Honda) ja Jaan Naaber (KTM) startis sellel laupäeval Tuneesias toimuvale Tuareg rallile, mis on neile esimeseks tuleprooviks maratonrallide vallas.

Meeskonna eesmärk on osaleda 2014. aastal Dakari maratonrallil Lõuna-Ameerikas ja Tuneesias sõidetav Tuareg ralli avab erinevate võistluste rivi, mis on plaanis enne Dakari sõita.

Ralli start anti Lõuna-Tuneesias asuvast Douz’i linnast, mida nimetatakse ka Sahara kõrbe väravaks. Ralli pikkuseks on 2500 kilomeetrit ja kestuseks seitse päeva. Mehi ja masinaid ootavad ees 5-8 tunnised tööpäevad kohati üle 30 soojakraadini tõusvates tingimustes.

Toomas Triisa, Mart Meeru ja Jaan Naaber startisid mootorrataste Amateur klassis. Esimesel päeval oli Meeru selles klassis 14. kohal, Triisa 20. ja Jaan Naaber 39. Kõik sujus, meeste meelolu oli peale avapäeva hea ja emotsioonid laes. Triisa tsiklil olid väikesed probleemid, kuid need kõrvaldati hoolduses.

Teine päev tõi endaga kaasa kahjuks surmajuhtumi, kui Briti tsiklimees Wesley Beane kukkumise järel oma elu kaotas. Päris ohtlik hetk oli ka Triisal, kui Soome autoekipaaž, kes tema ees sõitis, oma teeotsa maha magas. Auto tegi tagasipöörde ja seda otse Triisale ette. Triisa lasi tsikli alt ära ja see päästis ta hullemast. Mõningad kriimustused ja tsiklil läks vahetusse summuti. Naaber oli 29, Toomas Triisa 34. ja Meeru 37.

Kolmanda päeva katse jäi ära, seda korraldajate otsusel mälestada hukkunud Wesley Beane’i. Katse sõideti lihtsalt läbi ja meie meestele oli see võimaluseks harjutada navigeerimist ilma võistluspingeta. Homme jätkub sõit taas aja peale katsega.  

Kokkuvõttes on Meeru Moto Amteur klassi 17., Triisa 24. ja Naaber 35. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles