Virpi Kuitunen kritiseeris karmilt Soome koondise peatreenerit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virpi Kuitunen Tour de Ski võitjana.
Virpi Kuitunen Tour de Ski võitjana. Foto: AP / Scanpix

Endine Soome suusataja Virpi Kuitunen avaldas ajalehes Helsingin Sanomat kriitilise arvamusartikli Soome murdmaakoondise kauaaegse peatreeneri Magnar Daleni kohta.

«Magnar on seitsme aasta jooksul peatreenerina sportlastest kaugenenud. Tema muud ärid võtavad üha suurema osa tema ajast. Ta ei suuda enam midagi uut välja mõelda, lisaks ei aruta ta tehtavaid otsuseid teistega,» kirjutab Kuitunen.

«Paljud meist mäletavad, milline ta kunagi oli – uskus, et kõvasti treenides on kõik võimalik ja arutas asju sportlaste ning teiste asjasse puutuvate inimestega ning kaardistas eesmärke. Kahjuks jäävad need ajad kaugesse minevikku.»

Kuitunen lõpetas sportlaskarjääri 2010. aastal. Ta võitis kuus maailmameistritiitlit, neist viis teatevõistluses ning kaks olümpiapronksi. Lisaks võitis ta kahel korral Tour de Ski.

2001. aastal Lahti MMil andis ta positiivse dopinguproovi ja diskvalifitseeriti võistlustelt. Ka kandis ta seetõttu kaheaastase võistlsukeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles