Üllatusmehe Nõmme hooaeg on läbi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Nõmme
Martti Nõmme Foto: Nordic Focus

Val di Fiemme MMil mõlemal mäel lõppvõistlusele jõudnud Martti Nõmmele jäigi hooaja tähtsaim võistlus ainsaks sähvatuseks ning praeguse seisuga on ta vähemalt rahvusvahelise hooaja lõpetanud.

Nõmme osales möödunud nädalavahetusel Norras Vikersundis toimunud kontinentaalkarika etapil, ent jäi viimaste hulka. Aste kõrgemale ehk MK-etapile pääsemiseks pidanuks ta noppima vähemalt ühe punkti.

Eesti Suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete juhataja Roomet Pikkori sõnul segasid Nõmmet mitmed objektiivsed asjaolud. 19-aastane suusahüppaja tundis end veidike tõbisena, lisaks pöördus ka õnn tema vastu – esimeste hulgas hüpanud mehena koges ta äärmiselt ebasoodsaid tuuleolusid, poole võistluse pealt muutusid aga olud nii palju paremaks, et seda vahet ei korvanud ka tuulekompensatsiooni punktid.

«Kontinentaalkarika viimane etapp peetakse Venemaal ning sinna ei hakka me minema,» rääkis Pikkor. «Seepärast võib öelda, et Nõmme hooaeg on sisuliselt läbi. Tean, et koos treeneriga plaanivad nad harjutada ja hüpata märtsi lõpuni ning seejuures osaleda ka kodustel võistlustel.»

Pikkor avaldas lootust, et MMi tulemuste põhjal õnnestub teha suusahüppajate rahastamises korrektiive ning tänu sellele saab ka Nõmme osaleda rohkem rahvusvahelistel võistlustel. «Tänavu oli meil hüppajate eelarve kahes osas – Kaarel Nurmsalu ja kõik ülejäänud,» selgitas Pikkor. «Suvel oli meil ju veel ka Illimar Pärn, kes käis laagrites ja võistlusel, ent otsustas seejärel võtta vaheaasta või üldse loobuda. Kulutasime tema peale päris palju raha.»

Nõmmes näeb Pikkor aga Eesti suusahüpete tulevikku. «Füüsis on tal paigas ja mees ise tahtmist täis,» kiitis ta. «Koos treeneriga alustavad nad varakult uueks hooajaks valmistumist, et püüda suvistel kontinentaalkarika etappidel punktikohti.»

Eesti esinumber Kaarel Nurmsalu sai Soomes Kuopios toimunud MK-etapil 46. koha. Nurmsalu hüppas esimeses voorus 115 meetrit ja sai selle eest 92,2 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles