Tütar Ann-Mari ootab kodus, kaasa Are Mets tiirutab terve talve Poola koondisega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Mannima tiirutab mööda maailma maratonikarussellis, ootab teda kodus peatselt kaheseks saav tütar Ann-Mari. Otepää kodus valvab plikatirtsu vanaema, kuid igal õhtul püüab Mannima saada lapsega arvuti teel ühendust, et tema tegemisi veebikaamera kaudu jälgida ja niisama juttu ajada.

«Hooaja eel treeninglaagris olles võtsin lapse kaasa. Ta küll võtab energiat, kuid annab ka tublisti vastu,» rääkis Mannima, kelle sõnul on suur asi, kui pärast treeningut saab last kallistada ja musitada. Tegelikult on väikesel Ann-Maril topeltraske, kuna ka tema isa, Mannima kaasa Are Mets viibib peaaegu terve talve suusavõistlustel. «Are püüab samuti temaga õhtuti suhelda,» kiitis Mannima kaasa tõsist suhtumist.

Mets töötab Poola suusaässa Justyna Kowalczyku määrdemehena. Kuna Mannima osales tänavu vaid üksikutel MK-etappidel, ei kattunud nende graafikud kuigi tihti. Ent isegi ühes kohas viibides ei saaks nad nagunii pidevalt ninapidi koos olla – Poola koondises on oma tegemised, Eesti esindusel omad.

«Kui meie elamispaigad on lähestikku, saab õhtuti koos jalutamas käia või niisama teineteist külastada,» ei näinud Mannima tavainimeste jaoks ilmselt ebatavalises elukorralduses probleemi. «Are käis detsembris jõulude ajal kodus ja korraks ka pärast Val di Fiemme MMi. Nüüd ootan juba kevadet, kui hooaeg lõpeb … Siis saame lõpuks kõik koos Otepääl olla.»

Kuna Mets tegeleb absoluutses tipus suusatava Kowalczykuga, hoiab ka Mannima pöialt just poolatarile, kes olevat väga sõbralik ja tore naine. «Olen ka ise temaga suhelnud, Justyna räägib väga hästi vene keelt,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles