Arsenali peatreener Wenger: Inglismaa liiga pole enam maailma tugevaim

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali peatreener Arsene Wenger.
Arsenali peatreener Arsene Wenger. Foto: SCANPIX

Viimase Inglismaa klubina eile jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalis välja kukkunud Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger avaldas eile arvamust, et briti jalgpalliklubid pole enam maailma tugevaimad.


Esmakordselt pärast 1996. aastat pole ükski Inglismaa jalgpalliklubi Meistrite liiga veerandfinaalis esindatud.

«See peaks meile kõigile olema suureks äratuskellaks. See tähendab, et teised liigad on meile järgi jõudnud ja meie peame mõtlema, mis Premier League'is valesti läks,» nentis Wenger.

Inglismaa liigat on vähemalt viimasel kümnel aastal peetud maailma tugevaimaks. Alates 2000. aastast on Meistrite liigas triumfeerinud kolm korda Inglismaa klubid (Manchester United, Chelsea, Liverpool), neli korda Hispaania klubid (Madridi Real ja kolm korda FC Barcelona), kolm korda Itaalia klubid (Milano Inter ja kaks korda AC Milan) ning korra Saksamaa klubi (Müncheni Bayern).

Tänavu jõudis veerandfinaalidesse kolm Hispaania klubi (FC Barcelona, Madridi Real, Malaga), kaks Saksamaalt (Dortmundi Borussia, Müncheni Bayern) ning üks klubi Itaaliast (Torino Juventus), Prantsusmaalt Paris St. Germain) ja Türgist (Istanbul Galatasaray).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles