Sõgedalt kihutanud jalgpallitäht jäi pikaks ajaks juhiloast ilma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karim Benzemal on põhjust oma tegude üle pikalt järele mõelda.
Karim Benzemal on põhjust oma tegude üle pikalt järele mõelda. Foto: SCANPIX

Madridi Reali ründaja Karim Benzema peab järgmised kaheksa kuud trenni sõitma taksoga või paluma küüti sõpradelt - just nii kauaks võtsid Hispaania võimud temalt autojuhiloa.

Benzemal oli antud olukorras nii õnne kui ka ebaõnne. Nimelt jäi tema Audi RS5 Madridi lähistel kiiruskaamera ette hetkel, kui Prantsusmaa koondislane kihutas 194,4 km/h. Kiirusepiirang oli selles kohas 100 km/h. Benzema polnud aga teel sugugi kiireim mees - nimelt registreeris kaamera ka Porsche, mis tuiskas radarisse kiirusega 260 km/h.

Sellegi auto liisingut maksab Madridi Reali klubi, kuid kaamera ei suutnud korralikult fikseerida auto numbrit ja see tähendas, et tundmatuks jäänud kiiruseületaja pääses õnnekombel trahvita. Kokku kihutas politsei eest tol päeval minema viieliikmeline sportautode grupp, mida võimud otsustasid mitte hakata taga ajama, kuna see olnuks teistele liiklejatele liialt ohtlik. Paar kilomeetrit hiljem autod siiski peatati, kõik juhid olid kained. Ühte autot roolinud poolkaitsja Michael Essien tasus kiiruseületamise eest ka kohapeal trahvisumma ning kuulduste kohaselt oli kiirusehullude seas ka keskkaitsja Sergio Ramos.

Benzema õnn seisneb aga selles, et nii ränga liiklusrikkumise eest  oleks ta võidud ka reaalselt vangi mõista, seda enam, et tal on selja taga hulk varasemaid rikkumisi. 2009. aastal sõitis Benzema Madridis sportautoga vastu puud ja aasta hiljem sattus oma Porschega avarisse Reunioni saarel, 2011. aastal trahviti teda aga Ibizal kiiruseületamise eest, kusjuures Benzema osales oma Porschega taas kolme auto võidusõidus, võttes mõõtu Ferrari ja Lamborghini juhilt.

Lisaks juhiloata jäämisele peab Benzema nüüd maksma ka 18 000 eurot trahvi. Hispaania avalikkuse pahameel on viimastel kuudel jalgpallurite suhtes aina süvenenud, sest mitmete liiklusohutusorganisatsioonide hinnangul käituvad avalikkusele eeskujuks olevad mehed rooli taga äärmiselt hoolimatult.

Nii langes kriitikatule alla Reali väravavaht ja kapten Iker Casillas, kes roolis sportautot lahases käega, samuti Barcelona keskkaitsja Gerard Pique, kes ei kasutanud last auto esiistmel sõidutades nõuetekohast turvavarustust. Veel üks Madridi mängija, äärekaitsja Marcelo pidi aga maksma 6000 eurot trahvi, kuna tema juhiluba osutus aegunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles