Varrak: me ei valmistunud mänguks Tarvaga absoluutselt

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo mängijad.
Kalev/Cramo mängijad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kalev/Cramo korvpallimeeskonnal õnnestus murda Rakvere Tarva needus ning võtta võõral väljakul magus võit 79:74. Seda ei saa veel nimetada lõplikuks kättemaksuks novembris Aivar Kuusmaa vallandamisega lõppenud kaotuse ja detsembris Eesti karikavõistluste poolfinaalis lüüasaamise eest, kuid enesekindlus on sellega taastatud.

Kuigi kohtumise algust dikteeris Tarvas, surus Kalev teisel poolajal oma mängu peale ja vahepeal juhiti juba 16 punktiga. Varrak ajas ebaleva alguse kahepäevase puhkuse süüks. «Me ei valmistunud selleks mänguks absoluutselt. Enne kohtumist lihtsalt rääkisime meestele, keda on vaja rohkem valvata,» sõnas Varrak ja lisas, et kokkuvõttes töötas Kalevi kaitse hästi. Tarvas tabas 25st kolmesest vaid viis. «Kindlasti on see osaliselt meie kaitsemängu teene, kuid samas ei pannud nad ära ka vabadelt kohtadelt.»

Tarva peatreener Andres Sõber viitaski oma hoolealuste kehvale visketabavusele, ent pidas samas heaks, et sellise mänguga suudeti hoida seisu tasakaalus.

«Meiesugune meeskond peab kasutama oma võimalust ja eest ära minema. Kui aga narrid korra või kaks ja minema ei saa, läheb vastane ise oma teed,» selgitas Sõber.

Eilse mänguga sai selgeks, et Tarvas enam turniiritabelis kolmandast kohast kõrgemale ei kerki ning põhiturniiri võitja selgitavad Kalev ja Tartu Rock. Samas pole Tarval suurt ohtu langeda ka 3. kohast allapoole.

Lähiajal ootavad mõlemat meeskonda pingelised päevad. Tarvas mängib juba täna Rap­las ja pühapäeval Keilas, kus vastaseks Tallinna Kalev. Kalev/Cramol on aga kaks päeva, et valmistuda esmaspäevaseks Balti liiga poolfinaaliks Ventspilsiga. Neljapäeval kohtutakse Läti klubiga teist korda, pühapäeval võõrustatakse aga Ühisliigas Astanad.

«Kaks päeva on valmistumiseks vähe, ideaalne oleks kolm või neli päeva,» nentis Varrak. «Aga midagi pole parata, ise oleme need liigad endale mängimiseks valinud.» Sõber oli muretum: «Mis seal ikka, läheme ja mängime ära. Vajadusel annan rohkem mänguaega noortele meestele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles