Nikolai Novosjolov kaotas Tallinna Mõõgal maailma 145. vehklejale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov.
Nikolai Novosjolov. Foto: Andres Haabu

Tallinnas toimub sel nädalavahetusel 43. korda vehklemisturniir Tallinna Mõõk, mis on ühtlasi epeevehklejate MK-etapp. Mullust võitu asus kaitsma meeste maailma edetabeli esinumber Nikolai Novosjolov, kuid pidi 32 parema seas üllatuslikult 14:15 alla vanduma maailma edetabeli 145. mehele, lõunakorealasele Song Jae-Ho'le.

Avaringis oli Novosjolov alistanud kindlalt 15:8 sakslase Richard Schmidti. Song Jae-ho jõudis aga välja õhtusesse finaali, jäädes seal siiski kindlalt 6:15 alla Max Heinzerile. Šveitslane tõuseb tänu võidule ka uues maailma edetabelis Novosjolovi asemel esikohale.

Terve päeva publikule närvikõdi pakkunud Heinzer suutis seejuures poolfinaalis Silvio Fernandezi vastu viigistada matši kaotuseisust 8:14 ning teha lisaajal otsustava torke. Ka veerandfinaali Bogdan Nikišini vastu võitis ta napimast napilt 15:14.

Kui Novosjolov pääses otse põhitabelisse, siis eilsest kvalifikatsioonist murdsid end sinna veel kolm eestlast. Peeter Turnau läks täna avaringis vastamisi 2011. aasta maailmameistri Paolo Pizzoga ja hakkas tugevale itaallasele väga tublilt vastu, kuid pidi tunnistama vastase 15:12 paremust. Tänavusel hooajal hoiab Pizzo maailma edetabelis kõrget 9. kohta.

Jevgeni Blinov heitles samuti hästi tugeva ungarlase Gabor Boczkoga, kuid otsustava torke tegi vastane ja võitis 14:13. Sten Priinits kohtus sakslase Norman Ackermanniga ja kaotas 8:12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles