McLaren ei kavatse kehva auto tõttu vana mudeli juurde tagasi pöörduda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni tänavune võistlusauto MP4-28.
McLareni tänavune võistlusauto MP4-28. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskond, kelle hooaeg on alanud üle kivide ja kändude, kinnitas, et kavatseb raskustele vaatamata esialgu jätkata uue auto arendamist ega kuuluta seda läbikukkunuks.

Tiimijuht Martin Whitmarsh on endiselt veendunud, et kuival rajal kehvasid ringiaegu näidanud uus mudel MP4-28 on võimalik muuta võidukaks autoks. «Mulluse auto juurde tagasipöördumine pole ilmvõimatu, aga ma usun, et meie jaoks on parem õppida seda autot tundma. Hooaeg on meeletult pikk ning kui tahad sõite ja tiitleid võita, pead terve aasta jooksul autot arendama,» lausus ta Reutersi vahendusel.

Samas möönis Whitmarsh, et arendustööga mindi vales suunas. «Kui me oleksime eelmise aasta algpõhimõtete juurde jäänud, oleksime ilmselt paremas seisus. Aga langetasime otsuse, millega peame nüüd elama. Potentsiaalselt on uus auto mullusest kiirem.»

Uue mudeli põhiprobleem on see, et auto pakub parimat kiirust vaid väga kitsas seadetevahemikus. Näiteks suutis Jenson Button hooajaeelsetel testidel olla ülikiire, kuid seda vaid juhul, kui auto kõrgus oli seadistatud minimaalseks, millega pole aga võimalik tervet võistlussõitu läbida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles