Kolm Dakari rallile pürgivat eestlast korjasid Tuneesias hulgaliselt kogemusi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru (paremal) ja Jaan Naaber.
Mart Meeru (paremal) ja Jaan Naaber. Foto: Erakogu

Tuareg Rallyel osalenud Dakar Rally Team Estonia esimene päris kõrberalli tegi paljud asjad meestele selgemaks.

Kui seni suudeti vaid ette kujutada, mida tähendavad düünid, navigeerimine roadbook’i abil ja pikad päevad kuumades tingimustes tsikli seljas, siis nüüd on tänu Tuneesias sõidetud rallile asjad vähe selgemad. Pagasisse kogunes seitse päeva ja pea 2500 kilomeetrit ning kamaluga kogemusi.

Probleemivabalt ei saanud läbi ükski kolmest Dakar Rally Team Estonia liikmetest. Kuid raskused on need, mis viivad edasi ja kindlasti saab iga mure panna tuleviku seisukohast kogemuse arvele. Nii Mart Meerul kui ka Toomas Triisal oli probleeme tsikli süütepooliga. Kui Triisa jaoks sai Tuareg Rallye läbi viiendal päeval, siis Meeru jõudis siiski finišisse, kuid ka temal tuli üks päev pooleli jätta ja saada kuhjaga trahviminuteid.

Triisa sai trahviminutitega lõpptulemuse kirja, selleks oli Moto Amateur 53 koht. Kui asjad toimisid, siis sai Triisa ka kirja Moto Amateur klassi teise aja neljandal katsel. Jaan Naaber elas üle päris valusa kukkumise, mille tingis katkine rooliamort. Õnneks saadi tsikkel korda ja mees ise suurt viga selles kukkumises ei saanud. Nii sai ta jätkata ja talle läks elu esimesel kõrberallil kirja 46 koht. Meeru näitas samuti, et kõrbes sõitmine talle istub ja nii oli temagi ühel katsel Moto Amateur klassi teine. Kokkuvõttes oli Meeru parim eestlane, saades Tuareg Rallye’l 31. koha.

Igal juhul on kõik kolm Dakar Rally Team Estonia sõitjat kogemuse võrra rikkamad ja isegi kui Tuareg Rallye on Dakariga, kus eestlased plaanivad startida aastal 2014, kõvasti lühem, siis oli see heaks alguseks kolme mehe ja terve Dakar Rally Team Estonia perekonna jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles