MMil karjääri parima tulemuse teinud Glebova: sõitma pidin ikka valuga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova
Jelena Glebova Foto: SCANPIX

Viimastel nädalatel jalavigastusega kimpus olnud Jelena Glebova võistles Kanadas Londonis peetud iluuisutamise MMil valu kiuste ning sai 16. koha, millega tagas Eestile koha tuleva aasta olümpiale Sotšis; samaga sai hakkama ka meeste seas 22. kohaga lõpetanud Viktor Romanenkov.

«Jäin muidugi rahule. Minu ainuke eesmärk oli, et suudaksin valutava jalaga kavad läbi sõita ja olümpiakohad saavutada,» selgitas Glebova, kes kogus kahe kava kokkuvõttes 152,49 punkti, varem pole ta tiitlivõistlustel nii suurt punktisummat saavutanud. «Kui see olnuks tavaline MM, vaevalt et oleksin siis võistelnud, pigem oleksin jalga ravinud. Seetõttu on väga tore, et kõik õnnestus.»

«See oli minu jaoks raske periood, mul oli suur vastutus, sest keegi teine Eesti üksiksõitjatest poleks olümpiakohta saanud,» jätkas 23-aastane Glebova. «Gerli Liinamäe on ka vigastatud ning kui vaadata, mis tulemuse ta kaks nädalat tagasi juunioride MMil lühikavas sai, poleks ta siin kuidagi vabakavasse saanud. Teistel polnud aga täidetud MMi tehnilist normi ja nad ei oleks saanud osaleda.»

Reedese lühikava järel 15. kohal olnud Glebova vabakava hindasid kohtunikud 97,90 punktiga, ka see on parim tulemus, mis ta tiitlivõistlustel on saavutanud. «Olen rõõmus, et kõik õnnestus, ma ei oodanud, et suudan sellise ettevalmistuse pealt peaaegu veatult võistelda,» tõdes Glebova. «Jalg pidas vastu. Võtsin sel nädalal kuus valuvaigistavat tabletti, iga päev ühe, lisaks oli USAs tehtud kaks süsti. Kuid sõitma pidin ikkagi valuga. Nüüd peab jalg saama rahu ja ravi, siis peaks taastuma.»

Maailmameistriks krooniti võistluspausilt naasnud 2010. aasta olümpiavõitja Yu-Na Kim, kes kogus 218,31 punkti.

Väga korraliku võistluse tegi ka 19-aastane Viktor Romanenkov, kes parandas isiklikke rekordeid nii lühi- ja vabakavas kui ka kahe kava kokkuvõttes, lõpetades 22. koha ja 177,09 punktiga, mis tagas samuti Eestile olümpiakoha.

Kolmanda järjestikuse MM-kulla võitis Kanadat esindav Patrick Chan 267,78 punktiga. Jäätantsus triumfeerisid 189,56 punktiga ameeriklased Meryl Davis ja Charlie White, kodupubliku ees võistelnud Tessa Virtue ja Scott Moir pidid leppima hõbemedaliga.

Paarissõidus võitis kuldmedali maailmarekordi 225,71 punktiga Venemaa paar Tatjana Volosožar – Maksim Trankov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles