Lotuse boss: Kimi tegi täiusliku võistluse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen teenis vormel-1 sarjas karjääri 20. etapivõidu.
Kimi Räikkönen teenis vormel-1 sarjas karjääri 20. etapivõidu. Foto: AP/Scanpix

Soomlane Kimi Räikkönen üllatas Austraalias alanud vormel-1 sarjas kõiki teisi soosikuid, noppides enda sõnul ühe elu kergematest etapivõitudest.

Seitsmendalt kohalt startinud Räikköneni võidu võti peitus konkurentidega võrreldes säästlikumas sõidus, kuna soomlane tegi vaid kaks boksipeatust, ülejäänud esikuuik käis aga rehve vahetamas kolm korda. Karjääri 20. etapivõidu teeninud soomlane hindas võistluse täiuslikult kordaläinuks. «Kõik läks täppi. Mul oli kogu nädalavahetuse hea auto ja see andis võistluseks teatud kindluse,» sõnas soomlane autasustamispoodiumilt. «Kahe boksipeatuse taktika oli meie plaan ja olin kindel, et see toob edu.»

Malaisiaks head eeldused

Lõplikult tõusis ta liidriks viisteist ringi enne finišit ning edestas lõpujoonel teisena lõpetanud Fernando Alonsot (Ferrari) tosina sekundiga. «Oluline oli teha hea start ja esimene ring ning probleemidest hoiduda. Säästsin rehve ja suutsin sõitu päris edukalt kontrolli all hoida. Mingeid probleeme polnudki. On mõnus sõita, kui kõik toimib – nii auto kui ka rehvid,» lisas Räikkönen MTV3-le.

Lotuse tiimipealik Eric Boullier avaldas pärast võistlust arvamust, et juba nädala pärast sõidetaval Malaisia GP-l võib Lotuse suutlikkus rehve säästa veel suuremat rolli mängida. «Kui seal on palav nagu alati, töötab see veel rohkem meie kasuks. Kimi tegi täiusliku võistluse, säästis rehve ja sõitis vajalikel hetkedel kiireid ringe. Meie strateegia oli samuti hea,» kiitis Boullier, kes oli edu üle samas isegi pisut üllatunud. «Teadsime, et võime kvalifikatsioonis head kiirust näidata, aga me ei uskunud, et suudame võistlussõidus sama stabiilselt esineda,» lausus prantslane MTV3-le.

Ajasõidu võitnud, ent kolmandana lõpetanud valitsev maailmameister Sebastian Vettel ei hinnanud seda kehvaks tulemuseks. «Pettumuseks pole mingit põhjust. Juba avaringidel oli näha, et rehvide säästmisega tekib probleeme. Ja lõpuks tuli kuskilt veel Kimi – ma ei näinud teda terve sõidu jooksul kordagi, aga siis on ta järsku võitja!» naeris Vettel.

McLarenil probleemid

Nädalavahetuse suurimad põrujad olid McLaren ja Williams – mõlema puhul on jutuks olnud koguni mulluse hooaja auto kasutusele võtmine. Jenson Button teenis küll 9. koha eest kaks punkti, kuid nentis, et tippudest ollakse väga kaugel. «Punktid tulid ootamatult, aga see ei leevenda valu. Tegu pole McLareni tasemega, peaksime olema palju eespool. Malaisia etapp tuleb meie jaoks liiga kiiresti. Samas võtsime olukorrast maksimumi ja tegu oli alles esimese etapiga. Meie jaoks peab alati olema sihiks MM-tiitel, see pole muutunud,» sõnas britt.

Williamsi piloot Pastor Maldonado piirdus ajasõidu esimese vooruga, tembeldas seejärel auto juhitamatuks ja lõpetas võistluse avariiga. Sarja uustulnuk Valtteri Bottas pääses küll ilmaolude tõttu erandlikult võistluspäeva hommikul peetud teise vooru, kuid võistlussõidus edestas vaid autsaiderite Marussia ja Caterhami sõitjaid ja sai 16. koha.

Tulemused

Austraalia GP

1. Kimi Räikkönen (Lotus), 2. Fernando Alonso (Ferrari) +12,451, 3. Sebastian Vettel (Red Bull) +22,346, 4. Felipe Massa (Ferrari) +33,577, 5. Lewis Hamilton (Mercedes) +45,561, 6. Mark Webber (Red Bull) +46,800

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles