Hiidlased ja saarlased mängivad parvlaeval Muhumaa jalgpalli

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Muhumaa
Parvlaev Muhumaa Foto: Liis Treimann

Laupäeval, 30. märtsil toimub parvlaeval Muhumaa saarlaste ja hiidlaste sõpruskohtumine minijalgpallis.

Idee autor, Kärdla linnapea Georg Linkov ütles, et soovis korraldada hooaja sissejuhatuseks Saaremaa – Hiiumaa maavõistlusmängu neutraalvetes.

«Tahame näidata, et jalgpalli mängimisel pole piire ja seda mängu saab harrastada igal pool,» märkis Linkov.

Mäng toimub parvlaeva alumisel tekil, kuhu paigaldatakse kunstmuru ja väravad. Mängu kestus on 2x15 minutit, väljakumängijate arv 5+1.

«Tekil olevad neli posti mängu ei sega – on ju Orissaares tamm keset väljakut ja jalgpallimänguga saadakse ilusti hakkama,» kinnitas Linikov.

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ütles, et alaliit näitas ettevõtmisele kohe rohelist tuld, sest tegu on regionaalpoliitikaga.

«Mäng võimaldab juhtida tähelepanu sellele, et Eesti on üks tervik ja meil läheb nii hästi, kui läheb kõige kaugemal kolkal. Oluline moment on jalgpalli propagandal, sest mängu viimine teisele tasandile täidab ka seda ülesannet,» rääkis Pohlak

FC Kuressaares mängivad saarlased kohtumises kahjuks osaleda ei saa, kuna mängivad samal päeval Premium liigas JK Tallinna Kaleviga, nii et Saaremaa esindus komplekteeritakse peamiselt II liiga meeskonna Sörve JK mängijatest.

Minimatš algab parvlaeval Muhumaa kell 12.30 ja planeeritud on otseülekanne laeva sisekanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles