Neli kanget jahivad kodust võrkpallitiitlit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meeskond (kollases) kannab põhiturniiri võitjana soosikukoormat.
Pärnu meeskond (kollases) kannab põhiturniiri võitjana soosikukoormat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna alustavad Eesti neli tugevamat meeskonda koduse liiga poolfinaale ning omal moel on midagi tõestada kõigil.

Ühes poolfinaalis lähevad vastamisi Pärnu VK ja Tartu Bigbank, teises duellis selgitavad aga parima pealinnaklubi Tallinna Selver ja TTÜ. Eesti-Läti ühisliiga finaalturniiriga võrreldes saab kaalukaima trumbi letti lüüa Selver, kelle ridades on taas mänguvalmis diagonaalründaja Argo Meresaar.

«Viimases trennis hüppasin korralikult, aga üks asi on see, et ma hüpata saan, teine see, kas ma ka vormis olen,» lausus Meresaar, kes jäi kannarebendi tõttu finaalturniirist eemale.

«Kui diagnoosi kuulsin, siis algul arvasin, et sel hooajal ma rohkem ei mängigi. Umbes nädalaga oli aga selge, et tuleb päev-päevalt võtta, iga päevaga sain aina enam teha. Kõige tähtsam oli see, et andsin jalale piisavalt rahu,» lisas Meresaar.

Viimane sõna jääb Meresaare sõnul mõistagi treenerile, kuid mänguks üles antava 12 mehe sekka tahab ta kindlasti kuuluda. «Meil on hetkel niigi probleeme, Hindrek Pulk viidi viimaselt treeningult kõhuvaluga otse ultrahelisse ja kahtlustatakse pimesoolt. Eks ole näha, kes esimeses mängus diagonaalründajat mängib,» avaldas Meresaar. «Minu üks eelis on see, et käisin vahepeal pidevalt jõusaalis ja füüsise taha kindlasti miski ei jää. Samas pole ma kolm nädalat palli puutunud ja tunnetuse taastamine võtab aega.»

Selveri juhendaja Avo Keele sõnul on ühisliiga poolfinaalis pisut jalga vigastanud ja kolmanda koha mängust kõrvale jäänud Andri Aganits taas rivis, endiselt ei saa aga täisjõuga pingutada Kristjan Õuekallas. «Tema seis on tõenäoliselt sama mis ühisliigas, umbes üks kolmandik jääb puudu,» lausus Keel.

Kui ühisliiga finaalturniiri läbikukkumise järel mainis Keel vastaste suuremat võidujanu, siis algav duell tuleb tema sõnul teisest mastist. «Finaalturniiri üks mäng on midagi hoopis muud kui kolme võiduni kestev seeria. Siit läheb kindlasti edasi parem ning juhuse ja emotsiooni osakaal väheneb kõvasti,» märkis Keel.

Otse poolfinaali pääsenud Pärnu ja Selver leevendasid mängupausi kahe omavahelise kohtumisega, kuid Keele sõnul täitsid need vaid mängutunnetuse hoidmise eesmärki: «Mõlemad lõppesid küll meile edukalt, aga neist ei maksa mingeid järeldusi teha.»

Pärnu peatreeneri Urmas Tali sõnul oleks neid mänge palju isegi kontrollkohtumisteks nimetada. «Läks rohkem treeningu tasemele ära, aga kasu oli neist ikka, sest rütmi ei tohi käest lasta,» sõnas ta. Põhiturniiril Selverist üheksa punkti rohkem kogunud pärnakatel on kanda soosikukoorem, mis hakkas Tali sõnul vahepeal meeskonda pisut kammitsemagi. «Kõigile meeldis seda vankrit meile kaela tõugata ja eks mõnel tuli välja ka. Nüüd oleme aga sellest üle saanud, tulevad üle päeva mängud ja tagasi pole enam midagi hoida,» sõnas ta.

Tartu ja TTÜ said kokkumängu lihvida veerandfinaalides, kus Tartu alistas 3:0 Rakvere ning TTÜ sai sama skooriga jagu Võrust. Ühisliiga värske võitja TTÜ peatreeneri Janis Sirelpuu sõnul oli veerandfinaalis veel näha võidujoovastuse märke. «Viimase nädala jooksul on poiste nägudest aga näha olnud, et tulemas on midagi enamat kui Võru. Samas oleksin parema meelega valmistunud nagu Selver, teinud trenni ja paar kontrollmängu,» nentis ta.

Ehkki põhiturniiril jäädi Selverist vaid viie punkti kaugusele, veeretab Sirelpuu soosikukoorma hea meelega vastaste õlule. «Neil on tulnud tänavu kaks suhteliselt mõru pilli alla neelata – esmalt karikafinaali kaotus ja seejärel ühisliigas neljandaks jäämine. Üks nädalavahetus Pärnus oli tore küll, aga pikemas seerias on stabiilsust ka vaja,» lausus Sirelpuu, kelle meeskonnal traumadega probleeme pole.

Tartu peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul minnakse poolfinaale mängima küll tiitlikaitsjana, ent kõige vabamalt. «Mingit soosikukoormat pole meil vaja Pärnu kaela lükata, see on niigi seal. Nad on nii kõva meeskond ja heas hoos, Tartu pole neile õieti vastu saanudki,» ütles Ojamets, lugedes põhiturniiri viimase vooru 3:1 võidu meelega erandiks. «Ma ei tooks seda tulemust üldse esile, toona oli vastas pehme Pärnu, mitte õige meeskond,» lausus ta.

Autsaideri roll sobib Oja­metsa sõnul Tartule aga hästi. «Võidutahe peab olema, ilma võidukohustuseta saab hakkama. Annaks jumal, et mängiksime vabalt ja tunneksime mängust mõnu,» ütles ta.

Täna tehakse Rakvere spordihallis algust ka kahe võiduni mängitava 5.–6. koha seeriaga, kus lähevad vastamisi Rakvere ja Võru. Kordusmäng toimub neljapäeval Võrus.

Ajakava

Eesti meistrivõistluste poolfinaalid

•    19.03 kl 19 Pärnu VK – Tartu Bigbank

•    20.03 kl 19 Tallinna Selver – TTÜ

•    21.03 kl 19.30 Tartu Bigbank – Pärnu VK

•    22.03 kl 18 TTÜ – Tallinna Selver

•    23.03 kl 19 Pärnu VK – Tartu Bigbank

•    24.03 kl 16 Tallinna Selver – TTÜ

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles