Hümni laulmisest keeldunud Benzema sattus rahvuslaste viha alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karim Benzema (vasakul) ei taha Prantsusmaa hümni kaasa laulda.
Karim Benzema (vasakul) ei taha Prantsusmaa hümni kaasa laulda. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Rahvusrinne nõuab Karim Benzema väljaviskamist maa jalgpallikoondisest, kuna ründaja teatas hiljutises intervjuus, et mitte keegi ei saa teda sundida enne koondisemänge hümni laulma.

Benzema, kes on küll Prantsusmaal sündinud, ent Alžeeria päritolu, lausus raadiosaates, et ei kavatse tulevikus enne mänge Marseljeesi kaasa laulda. Prantsusmaa hümn on kantud tugevalt rahvuslikult meeleolust ning Benzema sõnul kavatseb ta järgida legendaarse Zinedine Zidane’i eeskuju – ka tema ei laulnud hümni kunagi kaasa.

«Armastan rahvuskoondist – arusaamatu, kuidas keegi saab selles üldse kahelda. Prantsusmaa eest mängimine on unistuse täitumine, aga keegi ei saa mind laulma sundida. Ma ei saa aru, milles probleem. Zidane ei laulnud. Staadionil on fänne, kes ei laula. Tähtis on ju vaid see, et tunneksime ühtsust,» imestas Benzema.

Paremäärmuslik Rahvusrinne läks aga sellise avalduse peale marru ning nimetas Benzema käitumist solvavaks. Partei spordinõunik Eric Domard üllitas avalduse, teatades: «Rahvusrinne mõistab hukka sellise solvava teguviisi, mis rikub pärast 2010. aasta MMil korraldatud mässu ja 2012. aasta EMi ajal aset leidnud skandaale taas Prantsusmaa rahvuskoondise kuvandit. Benzema pole midagi enamat kui jalgpallurist palgasõdur, kes teenib tunnis 1484 eurot. Tema põlgus Prantsusmaa särgi suhtes, mille kandmine peaks olema erakordne õnn, on sõnulseletamatu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles