WADA hoiatab sportlasi tervist kahjustava dopinguaine eest

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopinguproov
Dopinguproov Foto: SCANPIX

Maailma Anti-Dopingu Agentuur (WADA) manitseb sportlasi mitte tarvitama keelatud ainete nimekirja kuuluvat ühendit nimega GW501516, mida mustal turul müüakse ja mida mõned atleedid võetud proovide andmetele tuginedes juba ka pruukinud on.

Kolm aastat tagasi dopinguainete nimekirja lisatud GW501516 tarvitamise kõrvalmõjud on niivõrd tõsised, et WADA pidas vajalikuks sportlasi, kel on kiusatus keelatud teele astuda, avalikult hoiatada, vahendab Spordipartner.ee.

Üks ravimifirma üritas GW501516 ametlikult kasutusele võtta, kuid teadlased tuvastasid tõsise puudujäägi – uuringute käigus avastati, et aine eritab organismile ohtlikke mürke. Seetõttu ei pälvinud GW501516 ametlikku heakskiitu.

GW501516 võimaldab reguleerida rasvade põletust, suunates energia tootmiseks tavapärasest rohkem rasvu, mis omakorda suurendab lihasmassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles