Eesti esigolfar Hispaanias lõppvõistlusele ei pääsenud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Suursalu
Mark Suursalu Foto: Toomas Huik

Kolmapäevast reedeni peeti Hispaanias La Manga golfiklubis Ecco Touri hooaja teine võistlus, kust võttis osa ka eelmisel aastal Eesti parimaks golfariks nimetatud Mark Suursalu.

Võistlus osutus ülipõnevaks, kuna kolme päeva kokkuvõttes said nii taanlane Lucas Bjerregaard kui soomlane Tapio Pulkkanen sama tulemuse. Kusjuures Bjerregaard tegi viimasel rajal eagle'i ning läks võistlust ühe löögiga juhtima, Pulkkanen suutis 18 rajal teha birdie ja viigistada. Kahe mehe vahel peetud playoffis jäi peale taanlane, millega jättis teiseks meie põhjanaabri, kes teisel ringil tegi suurepärase tulemuse 63, ehk 8 lööki alla raja pari.

Estonian Golf & Country Clubi esindav Mark Suursalu viimasele mängupäevale ei kvalifitseerunud, esimese päeva tulemus 75 ja teise päeva 87 jättis Marki kaugele võimalusest cut'ist läbi pääseda.

«Ootused enne võistlust ei olnud suured. Olen teinud tehnikas olulisi muudatusi ning viimasel ajal häid mänguringe mänginud ei ole. Hetkel jään Hispaaniasse harjutama ja püüan taastada mängukindluse, millega oleks võimalik ka viimasel päeval mängida,» sõnas Suursalu peale võistlust.

Järgmine võistlus peaks Suursalul olema Saksamaal Fleesensees 10-12. aprillini toimuv Ecco Touri etapp, kuid selle organiseerimine on suure kahtluse all. Fleesensee tegevjuhi Thomas Döbber-Rüther'i sõnul on hetkel Berliinist kahe tunni kaugusel asuvas Fleesensee Golf & Country Clubis maas 40 cm lund ning võistluse toimumine on suure küsimärgi all. Kogu Kesk- ja Põhja-Euroopas valitsevad hetkel tavapärasest oluliselt jahedamad ilmad, mis tõenäoliselt lükkab hooaja alguse edasi mõnel pool nädala või isegi kolme võrra.

Eestis on esimene võistlus planeeritud Jõelähtmel Estonian Golf & Country Clubis 7. aprilliks, kuid külmade jätkudes on tõenäoline, et ka meil alustatakse Eesti golfi võistlushooaega nädala võrra hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles