Liive tahab Alaveri taas peatreeneriks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.
Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Foto: Toomas Huik

Suusaliidu president Sandor Liive asus eile tööasjus Brüsselis ning kui Postimees ta telefonitsi tabas, otsis tuulisel tänaval kõndinud mees parajasti mõnda baari, kus juua Andrus Veerpalu õigeksmõistva otsuse puhul pokaal šampust.

«Hindan seda laiema otsusena, mis on tähtis kogu Eesti rahvale,» lausus Liive. «Tippsportlase suurvõidud annavad ju inimestele eneseusku. Vahepeal oli see usk inimestes kõikuma löönud.»

Liive ise oli aga juba varem saanud mitmetest allikatest kinnitust, et Veerpalu on süüst puhas. «Seda kinnitas Andrus ametlikult, aga ka privaatses vestlustes. Veerpalu puhtust oli mulle kinnitanud ka Sulev Kõks,» rääkis ta. «See kõik pani uskuma, et kogu juhtum saab positiivse lahenduse.»

Veerpalule määratud karistuse tühistamine avab tema treenerile Mati Alaverile ukse naasta Eesti suusakoondise peatreeneri toolile. Seoses dopingulooga olid tema volitused peatatud ning Liive sõnul oli tal Alaveriga kokkulepe, et süüdimõistva kohtuotsuse korral taandub endine peatreener koondise juurest lõplikult. Nüüd on see küsimus päevakorralt maas ning Alaver taas ametlikult puhas mees.

«Oleme Matiga arutanud igasuguseid asju, kuid sellest, kas ta asub tagasi peatreeneri kohale, pole me viimasel ajal rääkinud. See õigus on tal igatahes nüüd olemas, » lausus Liive. Teda ei häirinud ka CASi otsuse kokkuvõttes olnud laused, kus räägiti faktoritest, mis viitavad Veerpalu võimalikule välistekkelise kasvuhormooni tarvitamisele. «Ma pole ise otsust veel lugenud, kuid kõige tähtsam on ikkagi see, et kohtust tuli õigeksmõistev otsus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles