Tanel Kangert: pääs Giro d’Italiale ei ole mu hooaja õnnestumise näitaja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Sille Annuk

Profirattur Tanel Kangert lõpetas tänavuse hooaja esimese velotuuri Coppi e Bartali 19. kohaga ning nentis, et ettevalmistus 4. mail algavaks hooaja esimeseks suurtuuriks Giro d’Italia kulgeb plaanipäraselt.


Kangert oli Coppi e Bartalil oma meeskonna Astana parim mees, kaotades võidu võtnud Diego Ulissile viis minutit ja 51 sekundit. Kangerti enda hinnangul täitis tuur esmase eesmärgi. «Tulemus oli numbrilt mittemidagiütlev, ise oleksin rahule jäänud esikümnesse pääsuga või siis sellega, kui oleksin mõnel etapil hea koha suutnud võtta,» lausus Kangert. «Otsene tulemus jäi seega tulemata, aga samas olen sõidu käiguga kokkuvõttes suhteliselt rahul. Eesmärk oli näha, kuidas tervis vastu peab, selles mõttes oli viiepäevane tuur täpselt paras,» lausus eestlane.

Girole läheb Astana meeskond väga selge sihiga – liider Vincenzo Nibali tuleb kodumaisel võistlusel võidule aidata. «Nibali on Girol meie suveräänne liider, see tuur on tema hooaja põhieesmärk,» sõnas Kangert. «Osaliselt komplekteerib ta ka ise tiimi.»

Eestlase koht peaks hetkeseisuga koosseisus kindel olema. «Ma olen nii universaalne, et suudan teda aidata väga erinevates paikades. Samuti on meeskond mind alati saatnud võistlustele, kus kavas meeskonnasõit. Aga Girole pääsemine ei ole minu hooaja õnnestumise näitaja,» rõhutas Kangert.

Ettevalmistus Giroks jätkub tema puhul juba 1. aprillil algava Baski velotuuriga, kus peaks teiste seas starti tulema ka Cofidise proff Rein Taaramäe. «Veel on lahtine, kas pärast seda sõidan Trentino või Romandia tuuril. Tenerife laagrisse ma aga koos teiste Giroks valmistuvate meestega ei läinud – leidsime, et targem on mitte riskeerida ja järgida mullust kava. Pole varem hooaja algul merepinnast nii kõrgel treeninud,» põhjendas Kangert valikuid.

Hooaja alguses pidi Kangert taas valutama hakanud põlvede tõttu pisut treeningplaanides korrektiive tegema, kuid märkis, et lõppenud tuuril see mure teda ei vaevanud. «Kannatasin ilusti ära ja loodetavasti läheb seis veel paremaks. Samas on selge, et päris uueks ei saa mu põlved kunagi, sest ega kõhrekahjustuse puhul midagi iseenesest ei taastu. Pean lihtsalt oskama selle probleemiga hakkama saada – väga tähtis on, et mu lihased oleksid tasakaalus. Praegune viiepäevane tuur oligi lihastoonuse saavutamise seisukohalt väga oluline,» selgitas ta.

Tuuri teisel etapil koos meeskonnakaaslase Aleksei Lutšenkoga kõvasti musta tööd teinud Kangert sai kiita ka tiimi spordidirektorilt Gorzd Stangeljilt, kuid eestlase sõnul ei maksa sellest suurt numbrit teha. «Arvestades ettevalmistust, ei olnud ka ootused minu suhtes kõrged. Oleks ma sinna head kohta või etapivõitu püüdma läinud, oleks jutt teine olnud,» märkis Kangert.

Algselt võistluskalendris olnud Kataloonia velotuuri vahetas Kangert pisut kergema Coppi e Bartali vastu muuhulgas sel põhjusel, et seal oli kavas eraldistart, mida tal pole olnud tänavusel hooajal varem võimalust proovida. «See sõit jääb veidi kripeldama, sest uut ratast nägin üldse esimest korda – istusin selga ja läksin. Ise olin ka veidi mugav, oleksin pidanut sadulat natuke madalamaks sättima, aga mõtlesin, et sõidan nii ära,» lausus Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles