Motokrossi MM-sarja esimesel Euroopa etapil on stardis seitse Eesti sõitjat

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Honda / facebook

Sellel nädalavahetusel ja uue nädala esimesel päeval jõuab 2013. aasta motokrossi MM-sari Euroopasse, kui 1. aprillil selguvad Hollandis Valkenswaardis etapivõitjad MX1 ja MX2 klassis ning ühtlasi ka MX3 klassis, viimasele klassile on see hooaja esimeseks MM-sarja etapiks. Eesti sõitjaid on stardis kokku seitse, Eesti meeskondi aga kaks.

Põhisõidud peetakse Valkenswaardis 1. aprillil, esmaspäeval, kuivõrd see on Hollandis lihavõttepühade tõttu vaba päev, vahendab msport.ee.

MX1 klassis läheb punkte püüdma kaks Eesti sõitjat. Tanel Leoki (Route 77 MVR-D Honda) jaoks on see hooaja kolmas MM-etapp, tema tegi kaasa ka kaks esimest, mis sõideti Kataris ja Taimaal. Hetkel on Leok MM-sarjas 14. kohal ja loodab kindlasti Valkenswaardi liivarajalt häid lisapunkte saada. Lauri Lehtla, kes Sahkar KTM Racing meeskonnaga teeb kaasa tänavu enamuse Euroopas sõidetavaid MM-etappe, alustab oma tänavust sarja just Valkenswaardist.

Leok näitas oma head kiirust liivarajal eelmisel nädalavahetusel Hollandis, Oldebroekis, kus oli Hollandi meistrivõistlustel Jevgeni Bobrõševi järel teine, Lehtla tegi kaasa mõlemad Hollandi MV etapid ja oli vastavalt 19. ja 21.

MX2 klassis on Valkenswaardi etapp esimeseks stardiks MM-sarjas Priit Rätsepale (KTM). Estonian Express Racing on Sahkar KTM Racing kõrval teine Eesti meeskond, mis teeb kaasa MM-sarja ja Priit Rätsep on selle meeskonna liige. Rätsepal on selja taga kaks starti Hollandi meistrivõistlustel, kiirust on jagunud, teise etapi head tulemused rikkusid ära kukkumised, kuid vigade paranduse saab teha juba Valkesnswaardis. Kuna Honda Gariboldi tiimis sõitvat Harri Kullast saame samuti Eesti sõitjaks lugeda, siis on MX2 klassis kihutamas kaks Eesti sõitjat.

MX3 klassis on Eesti sõitjaid stardis kolm. Sellel hooajal ka MX1 MM-sarja starte sihtiv Gert Krestinov lööb Valkenswaardis kaasa MX3 klassis. Apico Ansatech Kawasaki meeskonnas sõitva Krestinovi jaoks on liivas sõit meelepärane, kuid konkurents on ka MX3 klassis tugev, kuna seal on stardis mitmeid kohalikke poisse, kes n-ö liivas sündinud. Krestinov oli eelmisel nädalavahetusel Hollandi meistrivõistluste etapil kaheksas. 

Yamaha Estonia Racing sõitjale Ardo Kauritile on see samuti hooaja esimeseks MM-stardiks. Sõmerpalu MK mees Karel Kutsar on kolmas mees, kes Valkenswaardis eestlastest starti läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles