Poola ja Slovakkia jahivad koos taliolümpia korraldusõigust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia peaminister Robert Fico (paremal) ja Poola peaminister Donald Tusk.
Slovakkia peaminister Robert Fico (paremal) ja Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola ja Slovakkia esitasid ühise taotluse 2022. aasta taliolümpiamängude korraldamiseks.

Mõlema riigi peaministrid Roberto Fico ja Donald Tusk teatasid taotluse esitamisest Slovakkias Popradi linnas, Tatra mägede jalamil, kus plaanitakse pidada mängude mäesuusavõistlused, kuna Poolas sobivad mäed puuduvad.

«Meil on selge siht silme ees. Megalomaania meid ei huvita,» lausus Slovakkia peaminister Fico pressikonverentsil, vahendab Reuters. Mõlemad riigid on saanud hiljuti suurt spordisündmust võõrustada – Poola korraldas koos Ukrainaga mullu jalgpalli EMi, Slovakkia aga 2011. aastal jäähoki MMi. Olümpiakeskuseks saaks Krakowi linn Poolas.

Üks võimalik korraldajakandidaat on München, kes sai 2018. aasta mängude valimisel lüüa Pyeongchangilt. Kandideerida plaanisid ka Davos ja Sankt Moritz Šveitsis, kuid kohalikud elanikud lükkasid plaani tagasi. Fico tõrjus aga otsustavalt küsimused, kas on ikka mõistlik korraldada mängud neis eurotsooni riikides, mis vaevlevad pikaajalises võlakriisis.

«Jah, praegu on meil kriis. Kas peaksime seepärast laua alla peitu pugema? Kas kriisiajal ei tohigi tulevikule mõelda ega avanevatest võimalikest mõelda?» küsis Fico retooriliselt. Slovakkia investorid on kaasajastanud Tatrates asuvate Chopoki ja Jasna suusakuurortide tehnilist inventari, meelitades seega kohale varasemast rohkem turiste. Samas vajab piirkond olümpia korraldamiseks märksa suuremaid rahasummasid.

Poprad kandideeris ebaõnnestunult ka 2002. ja 2006. aasta taliolümpia korraldajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles