Nurmsalul puudub rasvaprotsent

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu
Kaarel Nurmsalu Foto: Nordic Focus

Kohe pärast hooaja viimast võistlust Planicas tormas terve talv kehakaalu jälginud Kaarel Nurmsalu seni lubamatut ehk pitsat sööma: «Silmadega võinuks kaks-kolm pitsat ära õgida, kuid sisse läks vaid pool. Kahel järgmisel päeval ahmisin jäätist ja šokolaadi ja rasvast toitu, kuid kolmanda hommikul ei võtnud organism enam harjumatut vastu. Sõin eineks vaid paar salatilehte.»

Nurmsalu oli pettunud: ootad-ootad õnneaega, kui saad süüa kõike, mida hing ihkab, ent siis – säh sulle – ei tahagi.

Siitmaalt kehtestas Nurmsalu endale reegli: sööb seda, mida talvel ei tohi, kuid väikestes kogustes. «Kaks-kolm kilo liigset rasva ära põletada pole probleem. Aga kui magu välja venib, siis selle kokkukuivatamine on ränkraske töö.»

Tegelikult ei teeks pisut rasva Nurmsalule paha, sest talvel koosneb ta pelgalt luust, nahast ja lihastest. «Ma ei oskagi öelda, palju mu keha rasvaprotsent on. Õigem oleks öelda, et mul polegi rasvaprotsenti. Kui seda mõõdetakse, siis kahel korral on aparaat konkreetselt error’it näidanud – et vabandage, aga siin on mingi viga, rasv puudub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles