Aivar Pilv: tõenditele toetudes võin öelda, et Andrus Veerpalu ei ole dopingut kasutanud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pilv.
Aivar Pilv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vandeadvokaat Aivar Pilv külastas täna ETV saadet Kahekõne.

Üleeile tühistas Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) murdmaasuusatajale Andrus Veerpalule dopingu tarvitamise eest määratud kolmeaastase võistluskeelu. Pilv oli Veerpalu kaitsetiimi juht.

«See oli selline otsus, mida me väga hingest ootasime ja lootsime. Aga igas kohtuvaidluses pead sa advokaadina kõikideks variantideks valmis olema,» rääkis Pilv saates.

«Selle kohtuotsuse valguses ei ole sellist järeldust tehtud,» vastas Pilv saatejuhi küsimusele, kas Andrus Veerpalu kasutas dopingut. «Vaid üks punkt CASi otsuses tekitab minu jaoks küsimusi – et on märke või kahtlusi, et Veerpalu kasutas dopingut. Iga kahtlust tuleb ju kohtus tõendada ja siin neid välja toodud pole ja ka nende kahtluste asjaolusid pole välja toodud,» lisas ta.

«Mina tuginen nendele tõenditele, mis meie kasutuses on olnud ja nendest lähtudes ma võin öelda, et Andrus Veerpalu ei ole dopingut tarvitanud.»

«Kui WADA ise ütleb, et need pole kontrollitavad, siis kuidas saab see test olla usaldusväärne, kui pole teada, millisest numbrist algab lubatud ja lubamatu eristamine,» lisas Pilv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles