Itaalia spordileht: petturid saavad Veerpalu juhtumi tõttu indu juurde

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Itaalia sporditeemaline veebileht Teladoiolamerica.net pole erinevalt eestlastest sugugi rahul, et Eesti suusasangar Andrus Veerpalu kohtus õigeks mõisteti. Portaali sõnul sai dopinguvastane võitlus selle juhtumi tõttu kõva tagasilöögi.

Kaks aastat tagasi, kui dopinguskandaal oli lahvatamas, käitunud Veerpalu täpselt nagu süüdlane, kirjutab portaal. Eestlane pidi minema maailmameistrivõistlustele, kus ta oleks 15 km klassikatehnikasõidus olnud üks favoriite, kuid otsustas ootamatult karjääri lõpetada, et asi võimalikult rahulikult laheneks.

Lisaks on portaali arvates segane kohtulahend, kust tegelikult on üsna raske välja lugeda, et Veerpalu dopingut ei kasutanud. Kasvuhormoon (hGH) olevat niigi väga raskesti tuvastatav ja kui üks vahelejäänu suutis segastele piirmääradele viidates end puhtaks pesta, annab see ka teistele petturitele indu juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles