Platini: väravajoonetehnika on liiga kallis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) presidendi Michel Platini sõnul on Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) poolt kasutusele võetav väravajoonetehnoloogia liiga kallis ning tema arvates on mõistlikum UEFA sarjades kasutatav viie kohtuniku süsteem.

FIFA teatas mõni aeg tagasi, et 2014. aasta MMil võetakse kasutusele elektrooniline väravajoonetehnoloogia, mis aitab kohtunikel tuvastada, kas pall läks üle väravajoone või mitte. Selline tehnika on aga võrdlemisi kallis ning Platini arvates ei ole see oma hinda väärt, vahendab Soccernet.ee.

«Mina eelistaksin panna raha noorte jalgpalli ja infrastruktuuri arendamisse, mitte sellisesse tehnikasse, mida läheb vaja kord kahe-kolme aasta jooksul,» ütles 57-aastane prantslane. «Selline tehnoloogia maksaks viie aasta jooksul 54 miljonit eurot, nii et see ei ole neid üksikuid kohtunike vigade parandamisi väärt.»

«Olen Meistrite liigas viie kohtuniku süsteemiga väga rahul – tehtud pole peaaegu ühtegi olulist viga ning kohtunikud näevad praktiliselt kõike, mis väljakul toimub,» lisas Platini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles