FISi andmebaas näitab Veerpalule rohelise asemel veel kollast tuld

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu Otepääl suusatamas.
Andrus Veerpalu Otepääl suusatamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Olümpiavõitja Andrus Veerpalu osalemine Sotši olümpiamängudel on pärast tema võistluskeelu tühistamist tehniliselt võimalik, kuid enne peab ta uuesti liituma dopinguküttide teavitamise programmiga, kirjutab Õhtuleht.

FISi andmebaasis on olümpiavõitja nime ees säranud punane kaart asendunud kollasega ja lisatud on märkus: «Not allowed – return to competition rule». Nimelt peavad karjääri lõpetanud tipud tagasituleku korral sellest FISile aegsalt teada andma ning enne võistluskarussellile istumist kolm kuud osalema ADAMSi programmis (andma dopinguküttidele asukohainfot).

Suusaliidu peasekretäri Raul Olle arvates ei ole peaküsimus vanuses, vaid selles, kas Veerpalu suudab leida uuesti motivatsiooni, et end karmidele treeningutele allutada. «Välistada seda (Veerpalu tagasitulekut) igatahes ei saa. Itaallane Giorgio di Centa on sama vana ja võistleb kindlasti Sotši olümpiani,» tõi Olle näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles