Briti peaminister toetab Šotimaa tippklubide ühinemist Inglise liigaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: SCANPIX

Inglismaa ajalehe Sunday People andmetel on Suurbritannia peaminister David Cameron valmis avalikult toetama seda, et Glasgow’ suurklubid Celtic ja Rangers saaksid osaleda Inglismaa jalgpalli kõrgliigas.

Ajalehe allikate andmetel on kaks liitumisprotsessiga seotud allikat neile kinnitanud, et Cameron kohtus hiljuti mõlema klubi ja liigasüsteemi juhtidega, et asja arutada. Väidetavalt pakutakse jalgpalliliigale võimalust, et Celtic ja Rangers alustavad mängimist otse Inglismaa esiliigas, mitte ei hakka kõrgemale pürgima madalamatelt liigatasemetelt. Üks põhjus on seejuures proosaline – nimelt ei suudaks paljude väiksemate klubide staadionid Šoti suurklubidega kaasas liikuvat fännihulka lihtsalt mahutada.

Cameroni huvi jalgpalli vastu on mõistagi puhtalt poliitiline – nimelt loodab ta kindlustada tulevastel valimistel šotlaste hääli. Samuti soovib ta ajalehe teatel leppe läbi suruda enne 2014. aastal Šotimaal läbi viidavat iseseisvusreferendumit. «Rangersi fännid on niikuinii Suurbritannia koosseisu kuulumist pooldavad protestandid, aga kui Celtic hakkaks Inglismaal mängima, võiks see ka nende poolehoidjaid britimeelsuse suunas mõjutada,» lausus Sunday People’i allikas. «Inglastele võib selline loogika kummaline tunduda, aga Šotimaal on jalgpall mis tahes teemaliste vaidluste keskmes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles