Eesti meistriteks suusamaratonis krooniti Kärp ja Mannima, Rehemaa katkestas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Nordic Focus

Eesti meistrivõistlustel murdmaasuusatamises olid täna kavas maratonidistantsid. Meeste seas jäi löömatuks Algo Kärp, naistest oli parim Tatjana Mannima.

Kärp edestas Pannjärvel peetud meeste 50 km ühisstardist klassikadistantsil hõbemedali saanud Raido Ränkelit enam kui kahe minutiga. Pronksmedal kuulub Timo Simonlatserile, kes kaotas finišis Kärbile ligi kolm minutit.

Kärp kontrollis kogu sõitu ja läks konkurentidel varakult eest, edestades lähimaid konkurente juba 20 km vaheajapunktis paarikümne sekundiga. Tuntumatest nimedest ei tulnud starti Anti Saarepuu, Aivar Rehemaa ja Siim Sellis jätsid aga sõidu pooleli.

Naised sõitsid 30 km samuti ühisstardist ja klassikatehnikas ning kindla võidu võttis FISi tänavuse maratonidesarja võitja Tatjana Mannima, edestades Kaija Vahtrat enam kui kahe minutiga. Pronksmedali sai Heidi Raju, üldse oli naiste distantsil vaid neli startijat.

Eesti meistrivõistlused suusatamises

Mehed, 50 km klassikastiilis:

1. Algo Kärp 2:19.26,0

2. Raido Ränkel +2.02,9

3. Timo Simonlatser +2.53,5

4. Eeri Vahtra +5.39,6

5. Madis Vaikmaa +8.44,3

6. Martti Himma +8.51,3

Naised, 30 km klassikastiilis:

1. Tatjana Mannima 1:34.32,5

2. Kaija Vahtra +2.19,6

3. Heidi Raju +2.54,1

4. Laura Rohtla +8.06,4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles